Põltsamaa ametikooli kokandusõpilaste retseptivalik jõudis kalendrisse

Põltsamaa ametikooli 2014. aasta seinakalendris on kirjas kaksteist võistlusel paremaks tunnistatud toiduretsepti, mille pakkusid välja kokanduse eriala õpilased.

Ametikooli õpilased esitasid konkursile kakskümmend viis retsepti, millest kaksteist huvitavamat välja valiti. Nende järgi tehtud toite pildistati ka kalendri jaoks.

“Kalendrisse said nii maitse kui ka väljanägemise poolest ahvatlevamad road. Mõneti arvestasime ka toidu väljanägemise kokkusobivust aastaaegadega,” ütles kokatöö ja toitlustuse eriala kutseõpetaja Marika Kasvand. “Leidsin retsepti ema retsepti vihikust. Huvitavaid retsepte oli seal mitmeid, põnevaim tundus karukook, mille põhilised koostisosad on šokolaad ja kakao,” ütles kolmandal kursusel õppiv  Liina Limberg. Tema võitis loosi tahtel ka peaauhinna, milleks on reis Saksamaale Grüne Woche messile. Kaisa-Mari Sihvre loomingust jõudsid aga kalendrisse laktoosivabad küpsised aprikoosisilmaga. 

“Mõtlesin, et kalendris võiks olla ka mõni ekstreemsem roog. Valisin selleks Röövlisupi, mis  on oma nime saanud tänu vürtsikale maitsele,” ütles selle retsepti kalendrisse välja pakkunud  Karmen Boiko.

Põltsamaa Ametikooli asedirektori Eliko Kolbini sõnul kingiti kalendrit jõuludeks oma kooli töötajatele ning see on sobiv kink ka külalistele.

JAAN LUKAS 

blog comments powered by Disqus