Kuldkalal veerandi võrra vähem kliente

Mustvee-Kallaste maantee äärde jääva kalarestorani Kuldkala omanik Ilja Bõstrov ütles, et söögikoha käive on tänavu veerandi võrra väiksem kui mullu samal ajal.

“Majandussurutis, mis teha. Inimesed liiguvad vähem ja väljas süüakse ka vähem,“ lisas ta.

Suvel on Bõstrovi hinnangul kliente rohkem, talvel oli olukord ikka väga masendav. „Ega sügisel ja kevadel ka eriti rahvast liigu,“ tõdes ta.

Samuti vajutab söögikohale oma pitseri kehv suvi, sest õiget rannailma on olnud väga vähe. Vihmase ja jaheda ilmaga ei taha keegi kodust kaugemale tulla.

Varem oli kõige rohkem tööd just jaanipäevast kuni peaaegu  augusti keskpaigani. Need kaks kuud on puhkuste aeg ja siis liigutakse ka rohkem ringi.

Käibele on avaldanud mõju seegi, et toitlustuskoht jääb uuest Tartu-Jõhvi maanteest kaugemale.

Oma restoranides pakub Bõstrov toite Peipsi kalast. Samuti on seal kalalett, kus müügil suitsukala, kalakonservid ning vinnutatud ja kuivatatud kala.  Viimasel ajal ongi hinda tõusnud ajaloolise kohaliku toidukultuuri osana tuntud kuivatud särg ning vinnutatud latikas.  Kui külalised Peipsi kala küsivad, siis tasub nad Kuldkala restorani viia. Teine restoran on Bõstrovil Nõmmekülas, samuti müüb firma  kala Statoili tankla juures. 

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus