Kolmapäeval toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamisel otsustati kuuele kodumaisele tootele omistada Eesti parima toiduaine hõbemärk. Kolmes kategoorias osutus valituks Põltsamaa Felixi toodang.
Puu- ja juurviljatoodete kategoorias omistati hõbemärk Põltsamaa Felixi magusatele kõrvitsakuubikutele. Väärib märkimist, et praktiliselt kogu tooraine ettevõtte kõrvitsatoodete tarvis tuleb Pajusi valla Rehemäe talust.
Parim kaste oli konkursil Felixi mädarõikakaste ja parimaks valmistoiduks valiti sama firma praekapsas porgandiga.
Esmakordselt otsustati lihatoodete kategoorias hõbemärgiga tunnustada kahte toodet. Nagu tõdes Eesti Toiduainetetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp, oli seekord võimatu ühte teisele eelistada. Seega pälvisid hõbemärgi nii Talleggi jogurti fileešašlõkk kui Rakvere Lihakombinaadi lastegrillvorst ploomidega lambasooles.
Parimaks kalatooteks tunnistati eest M.V. Wool AS marineeritud angersäga.
Parima toiduaine valimist korraldavad Eesti Toiduainetetööstuse Liit ja Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituut aastast 1994. Tooteid hindavad need, kelle igapäevatöö on toiduga seotud: toitumisteadlased, peakokad, toidukaupluste juhatajad, toiduajakirjanikud, riigiametnikud.
EILI ARULA