Kati kohvik pakub hubast ajaveetmise võimalust

Kui siiani räägiti Põltsamaal sageli sellest, et linnas puudub tõeliselt mõnus ja hubane kohvik, siis nüüd on selline tore ajaveetmise ning rõõmsamate ja ka kurvemate sündmuste tähistamise paik olemas. Eile avas Põltsamaa “Kördi-Ööbiku” nime kandva hoonena tuntud ning seal sama nime all tegutseva kaupluse vastas uksed Kati kohvik.

i

“Mul on tõeliselt hea meel, et leidub inimesi, kes julgevad mängu panna oma oskused ja tahte, et  vaatamata keerulisele ajale ning olukorrale uus ettevõte käivitada,” ütles Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots. Linnapea sõnul  pole avatavat kohvikut põltsamaalastele vaja reklaamidagi, sest lihapirukad, mida siiani Puhu-Ristis valmistati, on juba ammu kohalike inimeste seas kuulsad, pasteedist-süldist rääkimata.

Aiaots avaldas lootust, et kohviku perenaistel ideed ning mõtted selle hubase toidukoha avamisega mitte otsa pole lõppenud, vaid et neid tekib pidevalt töö käigus juurde. Samas toonitas linnapea, et kindlasti kuuluvad igasuguse tegevuse juurde ka väikesed tagasilöögid, kuid need on Põltsamaa linnapea hinnangul parim võimalus õppimiseks ja edaspidiseks tegevuse paremaks ümber korraldamiseks.

Eelnev töökogemus andis julguse

Küsimusele, kust tuli julgus praegusel mitte just kõige paremal ajal kohvik rajada, vastas Anne Kinks, et selle andis talle eelnev töökogemus ning kaasa saadud oskused ning teadmised. “Töötasin varem 14 aastat Puhu-Risti söögimaja juhatajana. Olen kogu aeg tegelenud kokandusega ja mulle see töö meeldib,” rääkis perenaine. Suureks toeks on Annele ka tema tütar Annika, kes lõpetas hiljuti Põltsamaa Ametikooli kokanduse erialal.

Kohviku asukohtki on Anne ja Annika Kinksile järjest rohkem meeldima hakanud, ehkki esialgu see just väga meele järele polnud. Anne Kinks lausus, et nad said küll õigeks ajaks remonditöödega niikaugele, et võisid kohviku välja kuulutatud tähtajaks avada, kuid kõiki plaanis olevaid kulinaariatooteid kohe alguses valmistada ei jõuta. “Kuid edaspidi on juba ka kulinaariatoodete sortiment just niisugune, nagu me seda oleme plaaninud,” lubas Anne Kinks. “Meie tahaksime võrreldes teiste siinsete toidukohtadega midagi natuke erinevat teha. Ja kindlasti on meie eesmärk oma tooteid klientidele natuke odavamalt pakkuda,” rääkis kohviku perenaine.

Samuti on Kati kohvikust võimalik osta mitmeid selliseid kulinaariatooteid, mida Põltsamaalt mujalt saada pole võimalik. Olgu selleks siis kohalikule rahvale juba hästi tuntud pasteet, sült, rulaad või midagi muud maitsvat. Kõike on võimalik  kohvikust osta ja ka tellida. 

Tööjärg juba ees

“Tellijaid on meil palju. Juba homme tuleb meil siin üks peolaud katta, kuu keskel on tellitud peolaud 80 inimesele,” rääkis Anne Kinks neid juba ees ootavast tööjärjest.


Kohviku perenaise sõnul ta isegi juba veidi pelgab suurt tellijate hulka, sest ei tea ju kohe ette, kui hästi nad selleks kõigeks valmis on. Iga päev hakkab kohvikus tööle kolm inimest. Kohvik avab uksed hommikul pool kaheksa, et inimesed enne tööleminekut kohvi juua ja sooja saia süüa saaksid. Nädalalõppudel on plaanis kauem lahti olla, et inimestele vaba aja veetmise võimalust pakkuda. Pühapäeviti on kohvik siiski kinni, sest tahavad ju kohvikupidajadki puhata. Kogemus on ka näidanud, et pühapäev on toidukohas klientide arvu poolest üsna loid päev.

Anne Kinks lausus, et talvel tahavad nad kosuda, kuid kevadel on nende eesmärgiks ka välikohvik avada. Hoone ümbrustki tahetakse ilusamaks muuta.

Ohjad tütre kätte

i
Anne Kinks lausus, et eks esimesed päevad on neile õppimiseks ja kogemuste omandamiseks, et saada teada, mida ja kui suures koguses ostma hakatakse. “Täna on inimestel võimalus siit lõunaks suppi ning praadi tellida,” lausus kohviku perenaine.

Annika  Kinks tunnistas, et nagu emalgi, oli ka tal enne kohviku avamist unevaene öö.

Alles tänavu kevadel Põltsamaa Ametikooli lõpetanud kokaoskustega inimesena võib Annika siiski rahul olla sellega, et tal on olemas erialane töö.  Annika kinnitusel on ema kogu firma paberimajanduse tema hooleks usaldanud ning juhataja ülesandedki tema kanda jätnud. Ka abilise kohale on Annikal juba kaks kandidaati olemas ning ta pole veel lõplikku otsust lagetanud, kumma neist ta kohvikussese tööle võtab. “Soovin, et see inimene oleks töökas ja rõõmsameelne,” rääkis Annika.. “Meie tahame pakkuda maitsvaid toite ning heal tasemel teenindust, et inimesed siia uuesti tagasi tulla tahaksid,” on kohvikuperenaiste sõnum tulevastele klientidele.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus