Inimesed tahavad kohalikku toitu

Iisakus juba teist kuud toimiv õhtuturg, Kääpal peetav laat otse tootjalt tarbijale ja paljud muud väiksemad ühekordsed algatused näitavad, et inimesed tahavad kohalikku toitu ning on nõus kodu lähedal kasvava eest ka rohkem raha välja käima. Ja osa kaaskodanikke ei pea ka paljuks sõita meeldima hakanud toiduaine järele mõnikümmend kilomeetrit. Meil on, mida huvilistele pakkuda.

Septembris kolmandat korda korraldatav Eesti toidu kuu ühendab üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse ja festivali. Ka Lõuna-Eesti väiketootjad ning Peipsiäärsed inimesed pakuvad selle raames oma kasvatatut.

Eesti inimeste jaoks on toidu kodumaine päritolu järjest olulisem. Nad hindavad üha kõrgemalt siin kasvatatu ja toodetu kvaliteeti ning maitseomadusi. Eesti toidusektor aga peaks põllumeeste, toiduainetööstuste ja kokkade ning toitlustusettevõtete koostöös muutuma aktiivsemaks ja nuputama, kuidas Eesti toitu aktiivsemalt pakkuda.

blog comments powered by Disqus