Eesti toidu kuu Jõgevamaal

September on Eesti toidu kuu, mille raames toimub üle Eesti arvukalt toidule pühendatud sündmusi – toidufestivale, sügislaatasid, töötubasid ja konverentse.
Jõgevamaal kutsub toidukuu Eesti peresid Suurelt Paunvere väljanäitusele ja Palamuse laadale, Kääpa OTTi sügispeole ning Tapiku kõrvitsapäevale.
„Kuna septembris on kohalik toidulaud kõige rikkalikum, on just praegu õige aeg nautida kohalikku toitu ning täiendada talvevarusid. Meil on rõõm, et saame niivõrd eriilmeliste ja põnevate ürituste näol väärtustada kohalikku toitu ja inimesi, tänu kellele kodumaine toit meie lauale jõuab,“ sõnas Eesti toidu kuu programmijuht Kerli Nõges.
Eesti toidu kuu Jõgevamaal algab 16. septembril Suure Paunvere väljanäituse ja Palamuse laadaga. Piirkonna aasta suursündmuseks olev üritus toimub juba 24. korda. Tegemist on suure kogupere festivaliga, kus toimub väljanäitus erinevatest taime- ja loomaliikidest ning põnevast käsitööst. Muusikaliselt ilmestavad programmi tuntud Eesti artistid ja laada peaesineja on Tanel Padar.
Väljanäitusele ja laadale järgneval päeval, 17. septembril toimub Kääpa rahvamaja ees Kääpa OTTi sügispidu. Lookas lettidel pakuvad väiketootjad mitmekesist talukaupa, toimuvad töötoad ja lastele mõeldud tegevused. Huvilised saavad pressida ise ka õunamahla.
Eesti toidu kuu üritustele Jõgevamaal paneb punkti
7. oktoobril toimuv Tapiku kõrvitsapäev, mis on sümbioos halloweenist ja hõimupäevast ning on alguse saanud igal sügisel üle jäävatest kõrvitsatest. Nüüdsest pakutakse kõrvitsapäeval palju maitsvaid kõrvitsast tehtud toite.
Eesti toidu kuud tähistatakse regionaal- ja põllumajandusministeeriumi eestvedamisel juba üheksandat aastat ning programmi eesmärgiks on tutvustada tarbijale Eesti toidu lugu ja innustada kasutama koduses toidutegemises värsket ning hooajalist toitu. Sel aastal kutsub Eesti toidu kuu toitu ka targalt ja nutikalt tarbima.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus