Pikki aastaid olime harjunud Adaveres Tallinna-Tartu maantee ääres sildiga, mis kutsus lihakauplusse. Siis pandi lihatööstus kinni ja silt tee äärest kadus. Nüüd võib jälle Adaverest lihatooteid otsima minna. Ja mitte niisama lihtsaid asju, vaid ulukiliha ja lisaks veel ka eksootilisemat kraami. Nii et kui teile lubatakse pakkuda antiloobipraadi, siis võib pakkujal ka tõsi taga olla.
Adaveres lihatöötlemisega alustanud firma Chef Foods käivitab praegu masinaid ning alustas proovitootmisega ning täpsustab retsepte. Lähipäevil on kavas alustada sinkide tootmisega, need hakkavad Adaveres valmima ehtsates puudega köetavates suitsuahjudes.
Aasta lõpuks leiab tootmises tööd kümme inimest ja nende tegevuse tulemusena saab toodangumahuks tonn lihatooteid päevas. Need on kõik ulukilihast, mida Eestimaal peaks jätkuma.
Chef Foodsi tooteid võib edaspidi leida erinevatest paikadest üle Eesti. Eks ikka selleks, et kõik soovijad ulukiliha proovida saaksid. Ettevõtte tulevikuplaanid on suured, kuid nende elluviimisel tuleb edasi liikuda mõistlikus tempos. Sellepärast pole esialgu mõtet imesid oodata, kuid lihatööstus toimib. Praegusel ajal on iga töökoht hinnas, Põltsamaa vald saab neid juurde tervelt kümme.
Vooremaa tegijad soovivad Adavere lihatööstuse käivitanud ettevõtjatele kannatust eestlaste maitsemeele arendamisel.
25. august 2009