Naisi oodatakse emakakaelavähi sõeluuringule

Tervisekassa ootab sel aastal emakakaelavähi sõeluuringule ligi 75 000 naist vanuses 30–65 eluaastat. Kes on 2024. aastal sõeluuringule kutsutud? Eestis kutsutakse emakakaelavähi sõeluuringule naisi vanuses 30–65 iga viie aasta tagant. 2024. aastal on tasuta emakakaelavähi sõeluuringule oodatud ravikindlustatud ja ravikindlustamata naised sünniaastatega 1959, 1964, 1969, 1974, 1979, 1984, 1989 ja 1994.
Kui varasemalt pakuti kodutestimise võimalust vaid aasta teises pooles, siis tänavu on võimalik kodus testi teha kõigil sihtrühma kuuluvatel naistel terve aasta vältel  Kodus testi tegemine on paljude jaoks mugav lahendus, kuna hoiab kliinikusse mineku arvelt aega kokku, seda saab teha privaatselt, endale sobival ajal ja kohas.
Sihtrühma kuuluvad naised võivad uuringule registreerida digiregistratuuris või võttes telefoni teel ühendust sobiva tervishoiuasutusega. Kodutesti saab tellida veebikeskkonnast hpv.synlab.ee või küsides testikomplekti Viljandi, Valga, Võru, Põlva ja Ida-Viru maakonna apteekidest. Kutse on ühtlasi leitav Terviseportaalist https://www.terviseportaal.ee/  (Vastuvõtud → Saatekirjad).  Sõeluuringul saab osaleda terve aasta vältel ega pea selleks jääma personaalset kutset e-posti või kirja teel ootama. 
VOOREMAA

blog comments powered by Disqus