Päästjate töömailt

11. jaanuaril kell 8.55 teatati, et Põltsamaa vallas Nõmavere külas on elumaja korstnast näha leeke. Päästjad selgitasid, et puhastamata korstnalõõrides oli süttinud tahm ja pigi. Elanikud olid pliidi all tule summutanud ja põleng taandus ning õnneks tuli lõõridest välja ei levinud. Päästjad eemaldasid korstnajalast osa tuhka ja põlenud tükid. Majaomanikule anti ülesanne kutsuda korstnapühkija ning lepiti kokku kodu tuleohutusalane nõustamine, mille käigus antud juhiste täitmine üle kontrollitakse.
Kütteseadmeid tuleb puhastada ning nende korrasolekut kontrollida vähemalt kord aastas. Olenevalt kasutamise intensiivsusest aga tihedamalt. Kord viie aasta jooksul peab eramaja korstent pühkima ja seadmeid hooldama kutseline korstnapühkija, kes tehtud tööde kohta tõendi annab. Vahepealsel ajal võib hooldustöid ise teha. Kortermajas peab igal aastal käima kutseline korstnapühkija.
12. jaanuaril kella 15.24 ajal suitsesid Jõgeva vallas Tõikvere külas vanas hoidlas, kus päästjad varemgi kustutustöödel käinud olid, taas viljajäätmed. Laadur vedas jäätmeid välja ja päästjad kastsid tulekolded veega üle.
14. jaanuaril kell 8.06 käisid päästjad Mustvee vallas Jõgeva-Mustvee mnt 35. kilomeetril sõiduauto ja põdraga juhtunud liiklusavariil. Põder hukkus kokkupõrkes, inimesed viga ei saanud. Päästjad tõmbasid põdra tee äärde ja eemaldasid teelt purunenud detailid. Põdrale kutsuti järgi jahimehed.
Kell 21.10 käisid päästjad Mustvee vallas Võtikvere külas sõiduauto ja metskitsega juhtunud liiklusavariil. Kits hukkus kokkupõrkes. Päästjad kontrollisid avariijärgset ohutust, hukkunud kitsest teavitati jahimehi.
PÄÄSTEAMET

blog comments powered by Disqus