Jõulud lõpuks käes

Pikk jõuluootus saab lõpuks otsa. Homme võib oodata veel päkapikkude külaskäike ja siis ongi juba jõululaupäev käes. Jõuluvanad ise tulevad kohale. Vähemalt peaksid, sest see on kõikide laste ootus. Seepärast peaks olema meie püha soov püüda pakkuda kõikidele lastele jõuluootuste ja -unistuste täitumist.
Jõulud on head tegemise aeg, sest andmise rõõm ületab alati saamise rõõmu. Seda eriti ajal, kus ka tänavune jõuluaeg ei ole muretu. Euroopas jätkub laastav sõda, mis tegelikult ei jäta meist kedagi puudutamata. Kas siis otseselt või kaudselt, kuid sõja mõju tunneme kõik. Ka need, kes seda võib-olla ise ei märkagi.
See mõju ei pea olema alati materiaalne. Vahest isegi rohkem mõjutab meid vaimne olukord, mida viimased keerulised aastad on meie ette veeretanud ning me oleme pidanud sellega toime tulema. Ühest küljest on see teinud paljudele igapäevase eluga hakkama saamise raskemaks. Võimalik, et ka pühademeeleolud on paljudel inimestel seeläbi tõsisemad ja kokkuhoidlikumad.
Samas on see kõik meile meelde tuletanud, et mugav ja turvaline elu ei saa kunagi olla iseenesestmõistetav kaaslane. Tegelikkus on paraku hoopis teine ja see võib aastaid muretut elu nautides kergesti ununeda.
Kõigele sellele tasuks mõelda ka nüüd, jõulupühadel ja tunda rõõmu sellest, mis meil täna olemas on. Hoidkem siis seda ja samal ajal uskudes paremat. Niiviisi positiivsust kandes aitab see meid ka argipäeval toimetades.

blog comments powered by Disqus