Jõgeval toimuvad taas luulepäevad „Tähetund“

Täna ja homme saavad Jõgeval teoks XXXI Betti Alverile pühendatud luulepäevad „Tähetund“, millega tähistatakse Alveri 117. sünniaastapäeva. Sündmuse tunnusmõte on „Et südamed sünniksid uuesti …“ ning etendatavates luulelavastustes interpreteeritakse Artur Alliksaare loomingut. Kahe päeva jooksul vaadatakse ära 19 lavastust. Noori luulesõpru ja nende juhendajaid on Jõgevale tulemas kahesaja ringis. Enamasti on tegemist gümnasistidega, ent kaasa lööb ka 7.–9. klassi õpilasi.
Luulepäevade etendused toimuvad seekord Turu tn 2a asuvas Kaunite Kunstide Kodus ehk Jõgeva uues kirik-perekeskuses, osalejad majutatakse Jõgeva põhikooli.
Jõgeva kooliteater Liblikapüüdja astub „Tähetunnil“ üles suisa kahe lavastusega: 7.–9. klassi trupp esineb reedese etenduspäeva ja gümnaasiumitrupp laupäevase etenduspäeva lõpus.
Luulepäevi „Tähetund“ korraldab MTÜ Tähetund koostöös Jõgeva kooliteatriga Liblikapüüdja ja Jõgeva põhikooliga. Täpsem ajakava on leitav MTÜ Tähetund kodulehelt tahetund.eu ja MTÜ Tähetund Facebooki lehelt.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus