Rohkem liikumist

Isadepäev pani mõtlema, kui sageli mehed lastega üldse väljas liiguvad või sporti teevad. Oleme mugandunud, võtnud omaks istuva eluviisi. Kontoris 8 tundi laua taga, seejärel autorooli, möödaminnes kusagilt kaasa burger ja kodus algab tugitoolisport. Aga kus on liikumine, tervislikud eluviisid? Ime kui isade (meeste) tervis jätab üha enam soovida. Südameveresoonkonna haigused kimbutavad juba noorelt. Mida aasta edasi, seda rohkem see kõik süveneb.
November on meeste tervise kuu ja isad peaksid enam tähelepanu pöörama oma eluviisidele või nende muutmisele.
Leidke aeg ja võtke lapsed kaasa, minge koos välja. Isegi mõõdukas pargis liikumine ja värskes õhus viibimine parandavad enesetunnet. Seadke nädalavahetustel sammud spordisaali või ujulasse. Talvel pange suusad alla ja suunduge metsa alla suusatama. Mis saab olla parim, kui teha kõike koos järeltulijatega. Kui vanem on ees sportlik, nakatab see lapsigi. Mõnigi spordikuulsus on saanud spordipisiku oma isalt. Isad ei peaks spordirindel tegelema ainult poistega. Ka tüdrukutega võib minna koos jooksma. Meil on paljudest kohatades valgustatud kergliiklusteed, need suisa peibutavad jooksma ja rattaga sõitma.
Võimalusi on palju, aga keegi teine ei hakka sinu tervise eest hoolitsema kui seda ise ei tee. Järgmise isadepäeva võiks sportliku planeerida. Uskuge, see pakub endale rõõmu ja veel rohkem lastele. Nii mehed, jalad kõhu alt välja ja liikuma! Olete tervemad. Mitte ainult november ei peaks olema meeste tervisekuu, vaid kõik 12 kuud aastas.

blog comments powered by Disqus