Ilmavalgust nägi ajakirja ?Oma hobu? suvenumber

Juuli teisel nädalal ilmus Eesti Hobuse Kaitse Ühingu (EHKÜ) poolt välja antava ajakirja ?Oma hobu? kolmas number. Seekordses väljaandes on Eesti Ekspressi ajakirjaniku Madis Jürgeni intervjueeritavaks Matsalu loodusemees Alex Lotman. Jututeemaks on hobused ja nendega seonduv. Lotmanilt on värskes numbris ka kirjutis mürgistest taimedest.

Veel kajastatakse ?Oma hobus? EHKÜ poolt juunikuus käivitatud eesti hobuse takistussõidu karikasarja. Ära on toodud nii karikasarja juhend kui ülevaade lastekaitsepäeval Tallinnas Veskimetsa Ratsaspordibaasis toimunud esimesest etapist. Eesti hobuse kõrval räägitakse pikalt ja põhjalikult ka islandi hobusest.

Ajalooveergudel tutvustab Raigo Kollom lugejale vürst Sergei Urussovi muret eesti hobuse pärast ning avaldatakse Ilmar Raamoti mälestusi hobusekasvatusest Eestis II maailmasõja lõpul.

Loomaarstid jagavad nõuandeid taastuva hingamisteede obstruktsiooni ning varsaga mära pidamise ja hooldamise asjus. Bioloogiadoktor Terje Raudsepp Texase Ülikooli Veterinaarkolled?i loomageneetika laborist tutvustab lugejatele hobuse kromosoome. Algaja hobusekasvataja päevaraamat pakub äratundmisrõõmu paljudele sellel alal alles alustavatele inimestele.

Aive Sarjas

blog comments powered by Disqus