Õllesummer poole ainult “joomaritele”

Kokku oli summeril üle kümne lava, ala ja telgi lõbusate ja huvitavate programmide ning kontsertidega. Kohal oli ka Tivoli vingete atraktsioonidega ja muidugi ei saa mainimata jätta neid arvukaid mõnusaid pubisid, õllemüüri ja baare.

Rahvast oli ka sel aastal palju. Üsna keeruline oli üritusel üht inimest mitu korda näha. Jätkus nii igapäevaseid külalisi kui ka ühe päeva külastajaid. Kõik jäid üritusega niivõrd rahule, et isegi need mõned ilma vingerpussid, mis ette tulid, ei läinud kellelegi korda.

<P align=justify>Kogu pere üritus

Mitme päeva piletite ja eelmüügist saadud piletite omanikud võisid õnnelikud olla, sest värava taga oli üsna pikka aega umbes viiekümnemeetrine piletisoovijate järjekord. Õllesummeri reklaamidest läbi käinud lause: kõik on kohal oli tõesti tabav, sest kõik bussid, mis linnast Pirita poole sõitsid, olid kuni Lauluväljaku peatuseni pilgeni rahvast täis.

“Õllesummer ima õlleta oleks narr,” ütles üks külastajatest. Kuid peale joomisegi oli summeril palju tegevust.

Õllesummer on olnud läbi aegade kogu pere üritus. Ja lapsevanemad ei pea mõtlema lapsehoidja leidmisele, sest õllesummeril on mõeldud kõigele ja kõigile.

Lastele pakkus suurt põnevust ja palju tegevust Summimaa lasteala, kus toimusid Summimängud, Ripsiku ristsõnamängud, oli võimalik Turbolehmaga möllata, maskottidega joonistada ja osaleda Kraft Foodsi võistlustel.

Tantsuhuvilised võisid osaleda aeroobikavõistlusel, kunstihuvilisi ootas Grafeemi kunstitelk ja loomaarmastajaid Miniloomaaed. Esinesid ka klounid ja lasteteater Trumm.

Noored veetsid enamuse ajast Simpel Arena telgi juures ametlikul noortealal, kus profid näitasid oma oskusi ja õpetasid nippe ka lihtsalt huvilistele.

Toimusid rulluisu-, trikiratta- ja rulanäidissõidud, laval esinesid footbag?i profiliiga liikmed Soomest, breikarid ning paljud teised.

Lemmikutele elati hoogsalt kaasa

Eriti suurt huvi ja lõbu pakkus publikule eesti räpparite vabastiili võistlus, kus osalesid juba tuntumad, kellele pakkusid suurt konkurentsi ka alles tundmatud nimed, kes osutusid siiski sellel alal suurteks tegijateks. Igal pealtvaatajal oli oma lemmik, kellele hoogsalt kaasa elati. Üks tõsine fänn oli valmis rula vastu lavaäärt juppideks taguma, et oma lemmikule kaasa elada ja teda laval toetada.

Hindajatel oli väga keeruline välja valida kõige paremaid räppijaid, kuid pingelise võistluse lõpuks jäid veel sõelale kaks tublimat ? Tommy Boy ja Skazo. Võitjaks tuli lõpuks publiku suure toetuse saanud Skazo, kes oli ainus võistlusel osalenud vene räpi esindaja.

Eraldi ala oli avatud ka folgisõpradele, kus toimusid murumängud ja esinesid mitmed artistid. Carlsberg oli mõelnud ka jalgpallihuvilistele jalgpallipubi näol, kus oli võimalus karaoket laulda ja õllemängudest osa võtta.

Suurimaks publiku meelitajaks oli Postimehe lava, kus esinesid viie päeva jooksul mitmed tuntud nimed: Chalice, Smilers, Terminaator, Meie Mees, Ines ja paljud teised.

Summerile oli kogunenud ka palju Tallinna veidi kauemaks peatuma jäänud laulupeolisi, kes osalesid nüüd kõik öölaulupeol ja sellele kaasneval rongkäigul, mille trajektoor läks sedapuhku vastassuunas ? lauluväljakult linna poole.

Külastajate sõnul tasus summerile tulla. Viis päeva summerit nautinud Reno ütles ürituse kohta: “Väga kõva pidu oli, aga kahju on, et läbi sai. Võtan summerist osa juba teist aastat. Tänavu oli aga kindlalt lahedam, kuna möödunud aastal olin ma siin müügimees ja palju jäi nägemata. Sel aastal otsustasin niisama meelt lahutama tulla.”

EEVA PAJUMÄGI, suvereporter

blog comments powered by Disqus