Uus näitus Palamusel

3. oktoobrist kuni 28. oktoobrini on Palamuse muuseumi koolimaja II korruse saalis avatud Fenno-Ugria rändnäitus „100 aastat iseseisvust“.
Näitus tutvustab soome-ugri rahvaste püüdlusi rahvuslikuks iseolemiseks. Eelkõige käsitletakse eestlaste ja meie hõimurahvaste autonoomiate ning iseseisvuse kujunemist saja aasta eest. 1918. aastal toimusid pöördelised sündmused kogu Venemaal ja Euroopas, lisaks Eesti, Soome ja Ungari iseseisvumisele saavutasid territoriaal-autonoomia Nõukogude Venemaa suuremad soome-ugri rahvad: karjalased, komid, marid, udmurdid ja mordvalased. Samas on näitusel ka märkimisväärselt palju informatsiooni Venemaa Föderatsiooni soome-ugri rahvaste rahvuslikust organiseerumisest 1980. ja 1990. aastatel.
Näitust saab vaadata/külastada muuseumi lahtioleku
aegadel teisipäevast laupäevani kella 10–18.
Lisaks näitusele tähistame Palamuse muuseumis 22. oktoobril algusega kell 12 hõimupäeva. Külas on siis Kolka kultuurimaja folklooriansambel Kokle Lätist ning ettekande „Venemaa soome-ugri rahvad 1917–20“ teeb Fenno-Ugria nõunik Jaak Prozes. Sündmus on tasuta ja selle toimumist toetab Eesti Kultuurkapital.
VOOREMAA

blog comments powered by Disqus