Algas registreerumine 2025. aasta laulu- ja tantsupeole

Sel nädalal algas registreerimine XXVIII laulu- ja XXI tantsupeole. Registreeruda saab elektroonilises registris kuni 15. oktoobrini.
Kuni septembri lõpuni on laulu- ja tantsupeo protsessis osalevatel kollektiividel võimalik taotleda toetust selleks loodud riiklikust toetusprogrammist. Toetuse taotlemise registreerumisega tasub kiirustada uutel kollektiividel, kes varem ei ole laulu- ja tantsupeol osalenud, kuna taotluste vastuvõtt lõpeb 30. septembril ja nii on ka uutel tulijatel võimalik taotleda toetust, mida saab kasutada näiteks nootide või tantsukirjelduste soetamiseks.
Lähtuvalt XXI tantsupeo lavastuslikust kontseptsioonist on sel korral suurimaks uudiseks varasemast erinev lähenemine rühmaliikide jaotusele. Eesti on jagatud erinevateks piirkondadeks ja tantsijate peole kandideerimine toimub seekord piirkonnapõhiselt.
Seega moodustuvad tantsupeo liigid lisaks traditsioonilistele üle-eestilistele liikidele ka piirkonnapõhiselt.
XXVIII laulu- ja XXI tantsupidu toimub 3.–6. juulil 2025 Tallinnas. Laulupeo kunstiline juht on Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastaja on Helena-Mariana Reimann ning rahvamuusikapeo üldjuht on Helin Pihlap. Laulu- ja tantsupeo korraldaja on Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutus.
VOOREMAA

blog comments powered by Disqus