Päästev abi ja toetus

Tänasest Vooremaast saame lugeda sellest, kuidas Põltsamaa Niguliste kirikus pühitseti uus vaip. Uue vaiba üle rõõmustab niihästi kogudus kui ka kogu Põltsamaa rahvas, eeldatavasti ka turist, kes kiriku uksest sisse astub.
Lisaks jõudsid lõpule mitmed muudki vajalikud ehitus- ja ümberehitustööd, nagu kiriku laepealse soojustamine ja soojasõlme ümberehitus. Kõik need on hädavajalikud tööd enne talve tulekut.
Ent ühtki tööd ei tee ilma rahata. Ka Põltsamaa kirikule uue vaiba kudumise ja soojasõlme ümberehituse juures on oluline, sugugi mitte tähtsusetu osa olnud poliitikutel, aga ka kohalikul omavalitsusel ja Põltsamaa koguduse sõpruskogudustel Soomes. Palju on neid, kes on läbi aastate toetanud Põltsamaa koguduse igapäevast tegevust.
Mõnele võib tunduda iseenesestmõistetav, et kirikuhoone on korras, ehitisel on korralik katus peal ning talvel hoonet lisaks veel ka köetakse. Kergesti võib ununeda see, et iga ehitise, ka kiriku kütmine tähendab rahalisi väljaminekuid. Võib ununeda seegi, et küttesüsteemide korrashoidmine nõuab raha. Ja kirikute ülalpidamisega ei tegele ju otseselt kohalikud omavalitsused.
Seda rõõmustavam on tõdeda, et leidub neid, kes peavad oluliseks – olgu siis kirikut või mõnda muud institutsiooni – omal algatusel toetada. Või et leidub neid, kes kasvõi oma poliitilise tegevuse tulemusena saavad ulatada oma abikäe, et asjad saaksid tehtud. Olgu siin näiteks kasvõi kiriku vaip, mille kudus samuti ettevõtlik ja hakkaja kohalik naine.
Ühel hetkel, kui saabub külm talv ja väljas
näpistab pakane, mõistame, kui oluline on see, et üks või teine hädavajalik töö tehtud oleks.

blog comments powered by Disqus