Kõik muutub

Südasuvi on möödas ja aeg tiksub vääramatult sügise poole. Sellest hoolimata elu maal, ka Jõgevamaal läheb edasi ja on muutumises. Kultuurikorraldus on liikumas uuenduste poole, loodetavasti on mullused emotsionaalsed ja küsimusi üles kütnud ajad meie kultuuriloo raamatus minevik, millele võib täna tagasi vaadata kui paratamatusele, mis tuli läbi teha. Läbimõeldud sammudega töötatakse selle nimel, et uuel (kultuuri)hooajal oleks meil kuulata ja vaadata sündmusi, mis kosutavad meelt ja tekitavad häid emotsioone. Lähiajal kirjutame Vooremaas kindlasti ka eesootavatest kultuurivaldkonda puudutavatest struktuurimuudatustest. Kindlasti on teatav sisseelamise periood paratamatus.
Omamoodi proovikivi tuli hiljuti läbi elada ka Jõgeva kodukohvikute päeva korraldajatel. Nimelt kaks sündmust ühel päeval tekitasid sotsiaalmeedias tormi, mis õnneks leidis lahenduse asjade selgeks rääkimise ja edasise koostöö läbi. See oli kindlasti õppetund asjaosalistele ja neile, kes keskustelu tähelepanelikult jälgisid ja kahjuks ka mitte kõige paremas mõttes „puid alla panid“.
Suund sügise poole hakkab tasapisi tooma meeleolusid lähenevast õppeaastast. Veel on lastele ja noortele toredaid suvekoole ja võimalusi ennast kasvõi kunstihariduses täiendada. Kui aga Peipsi kalurite hulgas on veel neid, kes arvutist suurt midagi ei tea, siis ehk võiks ühe koolituse ka neile teha. Elu on pidevas muutuses, kuigi kalurkond on vanuse poolest pigem eakas, siis kindlasti oleks arvutiga tutvuse tegemine abiks e-PRIAga suhtlemisel.

blog comments powered by Disqus