Päästjate töömailt

Äikselöök tabas elumaja
20. juulil kell 14.55 teatati, et Põltsamaa vallas Pauastveres lõi äike majja. Päästjate saabudes oli hoone ja pööning suitsu täis. Päästjad leidsid, et ilmselt oli äike löönud aknapleki alla maja soojustusse. Veel selgus, et äikselöögi tõttu oli paigast nihkunud välisseina palk ja ripplaest olid pesadest välja kukkunud valgustid. Kahjustada olid saanud elektripistikud, -lülitid, -juhtmestik ja erinevad elektriseadmed ning elektroonika, mille hulgas televiisor, arvuti, muusikakeskus. Majas oli olnud äikselöögi ajal noormees, kellel olid paugu tõttu kõrvad kukku läinud, ta oli kaotanud osa kuulmisest ja kurtis pearinglust. Tema tervise kontrollimiseks tuli kohale kiirabi. Päästjad veendusid hoone tuleohutuses.

Süttis kõrrepõld
22. juulil kella 14.34 ajal süttis Jõgeva vallas Härjanurme külas koristatud kõrrepõld. Põleng levis ligi 10 hektarile. Mullaharimise riistadega traktor piiras põlenguala selle perimeetril. Päästjad kustutasid tulekahju kell 16.14.

Kokkupõrge põdraga
Kell 21.31 teatati häirekeskusele Mustvee vallas Omedu külas sõiduauto ja põdraga juhtunud raskest liiklusavariist. Põder hukkus kokkupõrkes. Autos olnud kahest inimesest sai üks, naisterahvas, tõsiselt viga. Naine aidati sõidukist välja ja anti kiirabi hoole alla. Päästjad likvideerisid süttimisohu ja eemaldasid teelt purunenud detailid. Põdra jäänustega tegelesid kohalikud jahimehed.
PPA

blog comments powered by Disqus