Siiri Sisask ja Carmen Kass kinkisid lastele kitarrid

Kahe kitarri võrra rikkamaks said kõik Eestimaa muusikakoolid, kes on Eesti Muusikakoolide Liidu liikmed. Kokku on neid 77.

Saagu Valgus Fondi eestvedaja Siiri Sisask, kes on seisnud hea koolide valgustustingimuste parandamise eest, on võtnud oma südameasjaks ka lastele muusikahariduse andmise ning üritab teha, mis tema võimuses. Praegu on tal koos mitme teise riigikogulasega käsil lepingute sõlmimine, et saada üldharidus- ja muusikakoolidele NATO sõjaväemuusikutelt pille. Hiljaaegu õnnestus Sisaskil nõusse saada supermodell Carmen Kass, kes annetas raha Eesti muusikakoolidele kitarride ostmiseks. Nii ostetigi kokku 154 akustilist kitarri, parasjagu nii palju, et jätkus kaks pilli igale koolile.

Pillid lähevad asja ette

Põltsamaa muusikakooli direktor Anne Kaus, kes koos oma kooli õpilase Kristiina Bambergiga pille reedel Tallinnas vastu võtmas käis, tundis kingituse üle suurt heameelt. Kristiina on aga juba varem ühel Siiri Sisaski kingitud kitarril mänginud. Nimelt käis Siiri Sisask talvel Eestimaa koolidele pille jagamas ning Jõgevamaalt oligi tookord välja valitud Põltsamaa muusikakool. Põltsamaalastel on järjekordsest pillide saamisest põhjust rõõmu tunda veel seepärast, et alates sellest aastast tegutseb koolis ka kitarriosakond. Lisaks kõigele tullakse Põltsamaale 9. augustil kokku esimeseks üle-eestiliseks kitarristide suvekooliks. See saab teoks koos juba traditsiooniks muutunud keelpillimängijate suvekooliga. Enne seda aga alustab 18. juulil tegevust XI puhkpillimuusika suvekooli esimene vahetus.

Kõike seda arvestades käivad vaatamata koolivaheajale Põltsamaa muusikakooli õpetajateperel suvekoolide ettevalmistustööd. Lisaks sellele on kooli suures mõisaaegses saalis remont, millega loodetakse enne suvekoolide algust ühele poole saada. Esialgu on koolimajas vaid üks suur tohuvabohu, mida õigemini küll rõõmsaks segaduseks nimetada võiks. Raha remonditöödeks eraldas linnavalitsus. Kooli saal saab viimase paarikümne aasta jooksul esimest korda remonditud. Direktori sõnul oli tal õnnestunud värvikihtide alt kindlaks teha isegi saali 150 aasta tagune esimene värvikiht ja ta kinnitab, et see oli vanaroosa. Samasuguse värvitooniga üritatakse saal nüüdki katta.

Kitarri õpetamisega soovitakse alustada ka Jõgeva muusikakoolis, kui linnavalitsuselt uue eriala avamiseks nõusolek õnnestub saada. Isegi tulevase õpetajaga on põhimõtteline kokkulepe olemas.

VAIKE KÄOSAAR

blog comments powered by Disqus