Jõgeval leiab aset suur põllupäev

Homme toimub Jõgeva alevikus Maaelu Teadmuskeskuse (METK) katsepõldudel Scandagra ja Maaelu Teadmuskeskuse suur põllupäev. Terve päeva, juba alates kella üheksast hommikul vältaval infopäeval, esitletakse huvilistele niihästi tava- kui ka maheviljeluse põldkatseid.
Põllupäeval osalejad saavad tutvuda nii tava- kui ka mahekatsetega. Tavakatsed keskenduvad talirapsile ning teraviljadele, kus põhifookus on külvinormidel ja eelviljadel. Mahekatsetel annavad teadlased ülevaate põllukultuuride sortidest ja
agrotehnoloogilisest lähenemisest. Baltikumi põllumajandusettevõte Scandagra ja METK on eraldiseisvalt korraldanud põllupäevi juba aastaid, kuid 2021. aastal ühendati esmakordselt jõud ja korraldati Jõgeva katse-põldudel esimene ühine põllupäev. Eesmärgiks oli pakkuda infot ja uusi teadmisi kodumaise teaduse perspektiivist lähtuvalt.
„Jõgeval toimuval põllupäeval osaleb Scandagra tänavu teist korda. Scandagra enda jaoks toimub aga põllupäev juba kümnendat korda. Eelmisel aastal korraldas Scandagra põllupäeva Viljandi katsekeskuses. Järgmisel aastal korraldab Scandagra põllupäeva jälle Viljandis,” sõnas Scandagra agronoom-nõustaja Kaarel Kallion.
„Tänavusel põllupäeval Jõgeval teeme taas erinevaid katseid, soovitatav on kohale tulla juba kella üheksaks hommikul. Pärast poolt kümmet liigume katsepõldudele,” lisas ta.
Enne lõunat saab tutvuda põllumajandustehnikaga ning jälgida mineraalväetislaoturite tutvustust. Võimalus on osaleda ka heategevusoksjonil.
TAAVI KELDER

blog comments powered by Disqus