Jõgeva linnaraamatukogu kutsub lapsi liikumisaastal kummikeksu hüppama

Raamatukoguhoidjate soovist oma mälestusi kummikeksu mängimisest jagada sündis idee Kummikeksuakadeemia loomiseks. Aasta 2023 on liikumisaasta ja seoses sellega soovitakse innustada lapsi liikuma ja ka lugema. 6. juunil toimub Jõgeva linnaraamatukogus Kummikeksuakadeemia.
„Kummikeks on üks kõige ehedam näide sellest, kui palju meie lapsena liikusime, koolist koju minekule võis kuluda tunde,“ on meenutanud Jõgeva linnaraamatukogu lasteosakonna töötaja Aina Metjer, kes on Kummikeksuakadeemia idee autor. „Võib ju unistada, et lapsed selle mängu taas au sisse toovad.“
Raamatukogu tutvustab seda lõbusat mängu Jõgeva lastele, lootes, et see nende seas taas populaarseks saab. Kummikeksuakadeemia raames korraldatakse võistlus, milles saavad osaleda kolmeliikmelised võistkonnad neljas erinevas vanuseastmes. Iga vanuseastme kolm esimest võistkonda saavad ka auhinnad.
Enne võistluse algust lõpetatakse pidulikult Lugemisisu ja süüakse pannkooke. Lugemisisu on aasta läbi toimunud üle-eestiline lugemisvõistlus. Kummikeksuakadeemia ning lugemisvõistluse lõpetamise seob kokku luuletaja Contra (Margus Konnula), kes päeva juhib.
Kummikeksuakadeemia toimub 6. juunil kell 13–15 Jõgeva
linnaraamatukogu esisel platsil, Rohu 10.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus