Tehakse kokkuvõtteid loendusest

Möödunud aasta oli Eestis esmakordselt registripõhise rahva ja eluruumide loenduse aasta. Eeloleval neljapäeval, 15. detsembril toimub Tallinnas Nordic Hotel Forumis teabepäev, et anda ülevaade rahvaloenduse viimastest andmetest hõive, töörände ja elatusallikate kohta. Samuti rahva ja eluruumide põhilistest tulemustest sellel sajandil ning ühiselt arutleda, milline peaks ja saab olla rahvaloendus tulevikus.
Ürituse avavad rahandusminister Annely Akkermann ja statistikaameti peadirektor Urmet Lee. Sellele järgneb rahvaloenduse viimaste tulemuste tutvustus majandusliku aktiivsuse, elatusallikate ja töörände kohta statistikaameti juhtivanalüütiku Terje Trasbergi ja rahvaloenduse projektijuhi Liina Osila poolt. Samuti antakse lühiülevaade kõikidest loenduse käigus kogutud andmetest ehk visandatakse koondpildi meie elust täna võrreldes 10 ja 20 aasta taguse ajaga – kes, kus ja millistes tingimustes Eestimaal elab.
Tulemuste tutvustamise järel toimub arutelu „Milline näeb rahvaloendus välja 50 aasta pärast?” Selles osalevad Liina Osila modereerimisel Urmet Lee, riigi andmete valdkonnajuht Ott Velsberg, riigikantselei andmevaldkonna juht Erik Ernits ja rahvastikuteadlane Allan Puur.
VOOREMAA

blog comments powered by Disqus