Segasumma tund

Ühisgümnaasium on sügisel kooli tulevaid lasteaialapsi sel moel külla kutsunud juba aastaid. Nagu alati, näidati mudilastele kõigepealt väikest lavastust Pipi Pikksuka kooliseiklustest. Seekord mängisid seda Vb klassi õpilased õpetajate Kirsti Soosaare ja Karin Luige juhendamisel. Nimiosa mängis Anastassia Andrejeva.

Seejärel jaotati lapsed kolme rühma ning viidi õpetajate Ester Meerja, Eha Rosina ja Maret Siida juurde nn Segasumma tundi. Selles tunnis tutvuti I klassi õppekomplektiga, õpiti salmikesi, loeti jutte, mõistatati mõistatusi ja joonistati. Käidi ka Pipiga kujuteldaval merereisil.

Lasteaiaõpetajatele andis samal ajal tundi algklasside õppealajuhataja Ilme Kraaner. Temagi tutvustas I klassi õppekomplekti, mis, nagu selgus, on küllaltki “krõbe” ning eeldab lastelt tähtede ja numbrite tundmist.

“Oleme lasteaedadega koostööd teinud selleks, et sealsed õpetajad teaksid paremini, mida lastelt koolis nõutakse,” ütles Ilme Kraaner. “Ka lastele ei tee paha, kui nad koolimaja ja õpetajatega varakult tutvust teevad ja aimu saavad, mida nad peavad oskama, et siin endaga toime tulla.”

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus