Jõgeva politseimajas tuleb remont

Paarkümmend aastat tagasi Jõgeva kesklinna kerkinud justiitshoone vajab juba mõnda aega nii sisemist kui välimist renoveerimist. Paraku on jäänud põhjalikum remont rahapuuduses takerduma, aga hoone on saanud juba uue katuse. Samuti on uuenenud politsei korrapidamisruum ja arestikambrid.

Mullu politseiameti kaudu eraldatud 300 000 krooni eest sai osa teisel korrusel asuvatest ruumidest uue näo. «Neljakorruselisest hoonest on politsei kasutuses veidi üle poole, täpsemalt 1660 ruutmeetrit. Oleme prokuratuuri, maakohtu ja kinnistusametiga ühe katuse all. Parandamist vajab hoone fassaad, uuendada tuleb aknad, ventilatsioon, elektri- ja küttesüsteemid. Ainuüksi siseruumide remont vajaks üle miljoni krooni. Liiklus- ja patrullteenistus vajab kaasaegseid olmeruume, kus oleks pesemis- ja riietusruumid. Selleks tuleb teha hoonele juurdeehitis,» selgitas Jõgeva politseijaoskonna majandusala spetsialist Kaljo Välbe.

Arvestuste järgi kulub Jõgeva politseimaja põhjalikumaks remondiks 4,9 miljonit krooni, mullu esitatigi selline rahataotlus Siseministeeriumile.

«Olete teinud tublilt tööd, kuid ruumid on teil nigelavõitu. Samuti on kehvas olukorras nii Põlva kui Võru politseijaoskonna hoone,» nentis siseminister. «Jõgeva jaoskonna ruume hakatakse remontima juba sellel aastal, aga see, mismoodi ja milliste sisemiste ümberkorraldustega me need vahendid leiame, on juba meie küsimus,» kinnitas minister Margus Leivo.

ARDI KIVIMETS

blog comments powered by Disqus