Jõgeva vallavolikogu võttis vastu esimese lisaeelarve

Jõgeva vallavolikogu märtsiistungil võeti vastu valla esimene lisaeelarve. Selle üks olulisemaid funktsioone on korrigeerida valla üldhariduskoolidele riigi tasandus- ja toetusfondist eraldatud summasid.
Lisaeelarvega on ümber suunatud investeeringuteks mõeldud raha. Nii Jõgeva spordihoone Virtus kui ka Jõgeva jalgpallihalli ehituseks oli põhieelarves ette nähtud 500 000 eurot. Lisaeelarvega vähendati kumbagi summat 400 000 euro võrra ning suunati vabanenud raha Jõgeva esmatasandi tervisekeskuse rajamisse. Ühtekokku läheb tervisekeskus maksma umbes 2 miljonit eurot, sellest 854 000 eurot tuleb riigilt.
„See, et tervisekeskuse rajamise algus mitmel põhjusel edasi lükkus, on toonud paraku kaasa suurema rahakulu: hinnad on vahepeal tublisti kerkinud,” ütles Jõgeva abivallavanem Viktor Svjatõšev.
Lisaeelarvega suunatakse raha ka turismivaldkonda: 13 656 eurot on ette nähtud valla olulise turismiobjekti, Laiuse linnuse varemete, konserveerimistööde omaosaluseks. Tööde kaasrahastajaks on muinsuskaitseamet. Elamu- ja kommunaalmajandusse suunatud 25 000 euro eest tehakse korda Torma põhikooli pumpla.
VOOREMAA

blog comments powered by Disqus