Kuidas valida uut autot?

SISUTURUNDUS

Otsid endale uut autot, aga sa ei tea täpselt, millist seotada? Pole hullu, jagame sinuga nõuandeid, millele mõelda enne auto valimist ja ostu. Tutvu meie soovitustega alljärgnevalt.

Soovitused kasutatud auto ostmiseks

Esimene asi on loomulikult eelarve. Algaja autoostja ei oska kohe arvestada, et lisaks ostuhinnale lisanduvad sinna juurde ostueelse ülevaatamise, registreerimise, kindlustuse ja vajadusel ka muud kulud. Seega tuleb eelarvet planeerides arvestada sellega, et kulud on suuremad kui vaid ostuhind, mida müügikuulutusel näed. Kui oled arvestanud kogukuluks näiteks 10 000 eurot, siis proovida leida auto, mille maksumus on sellest paar tuhat eurot madalam, nii kindlustad selle, et sa ei lähe üle enda eelarve ja saad ka vajadusel teostada mõned hooldus- või remonditööd, mis kaasnevad kasutatud autodega. 

 

Laen auto ostuks, liising ja väljaost oma vahenditest on peamised viisid, kuidas eestlased soetavad nii kasutatud kui ka uusi autosid. Seetõttu on aina enam tekkinud vahendusportaale nagu Kreditum või teised. Arvesta enda rahaliste võimalustega ja vali auto, mis vastab sinu soovidele, aga ka võimalustele. Pea meeles, et alati saad kaubelda ka hinda, sest tihti peale pannaks müügihind natukene kõrgem.

Tea auto tausta

Väga oluline on teada välja valitud auto tausta: sellele teostatud remondi- ja hooldustöid, omanikke, päritolumaad, läbisõitu jms. Tihti arvatakse, et alati on parem eelistada madala läbisõiduga autosid, aga see ei pruugi alati nii olla, eriti, kui võrreldaval autol puudub korralik info remonditöödest jms. 

Mõtle läbi, kui suurt autot sa tegelikult vajad

Kas sa soovid autoga sõita peamiselt linnas? Kas sul on vaja vedada suuri asju nagu näiteks mööblit või kasutad seda vaid toidupoes käimiseks? Vastavalt sellele, mida sa soovid autoga vedada, tuleb valida ka suurus. Kui sul on vaja tihti vedada ühest punktist teise suuremaid esemeid, siis vajad autot, millel oleks piisavalt suur pagasiruum. Linnasõitudeks ei vaja sa palju lisaruumi ja võid valida kompaktse auto, millega on mugav igal pool parkida.

Diisel- või bensiinimootor?

Mootori valik sõltub sellest, kui palju ja kus sa sõidad. Kui sa kasutad autot linnas sõitmiseks, tasub eelistada bensiinimootoriga autot. Kõige parem valik on muidugi hübriidauto. Diiselmootoriga auto sobib pikemate vahemaade läbimiseks, selleks, et auto tahmafilter ei ummistuks. 

Lisavarustus

Mis on need teised tingimused, milleta sa ei saaks autot kasutada? Kas selleks on püsikiiruse hoidja, roolisoojendus, tagurdamiskaamera või midagi muud? Mõtle see läbi ja leia auto, mis vastab sinu soovidel. Pea meeles, et mida rohkem mugavusi autol on, seda kallim on selle hind.

Kaasa asjatundja

Kui sa väga hästi ei tea, kuidas valida autot või milline siiski on see õige valik, siis kaasa mõni inimene, kes teab seda valdkonda rohkem. Selleks võib-olla on mõni sinu sõber või tuttav, kes sind oskab valimise ja ostuprotsessi aidata.

 

blog comments powered by Disqus