Veel kaks aastat vahelduvvooluga

Ilmselt poleks jõgevlast, kes aeg-ajalt elektri või selle puudumise üle nalja teeks. Ehk paljudel on küünlaidki veidi rohkem varutud, kui hämaratel õhtutel peaks taas voolukatkestus tulema. Tõsi, viimasel ajal tuleb elektrivoolu kõikumist ette pigem harvem, ent aastatagust sündmust mäletab iga külmalinna elanik. Õppetund oli see kõigile.
Nüüd sattus Elektrilevi esimees Jõgevale ja käis läbi ka vallavalitsusest. Ikka selleks, et plaani pidada. Midagi uut ei sündinud ja elu läheb ikka samas taktis edasi. Ei tasu ka rõõmustada, sest järgmised kaks aastat, ehk aastani 2024, tuleb kuidagi hakkama saada, kuni uus alajaam viimaks valmis saab.
Uus ja ajutine lahendus on kena küll, kuid ettevõtjad, kelle töö suuresti vahelduvvoolu pärast katkes, sellega rahule ikkagi ei jää. Kommunikatsioon, mille üle kaebavad ettevõtjad ja vald, lonkab ikka kaht jalga. Kui segased sõnumid ei võimalda kõigil ühtviisi probleemidest ja võimalikest lahendustest aru saada, siis jäävadki paljudel rusikad taskusse. Ka tõdeb vald, et konkreetseid lahendusi kohtumisel välja ei pakutud.
Eramajade elanikud saavad elektrita veel ehk hakkama: pliit ja kaev aitavad sooja ja vee saamisega hädast välja. Korterielanikud peavad ise vaatama, kuidas hakkama saavad. Tundideks või päevadeks kütte ja veeta jääda ei taha 21. sajandil küll keegi.
Külmalinnas ellu jäädes peab ikka nutikas olema. Peab vaid lootma, et selliseid sündmusi, nagu möödunud kevadel, enam ette ei tule. Uue alajaama valmimise ootuses tasub tikud ja küünlad käeulatusse panna ja vesi valmis varuda. Ilmselt läheb veel vaja.

blog comments powered by Disqus