Põltsamaal avatakse testimispunkt

Teisipäevast saavad saatekirjaga koroonaviiruse testijad anda proovi ka Põltsamaal. Uus avaliku testimise punkt avatakse aadressil Kesk 1. Proovi saab anda eraldi sissepääsuga ruumis.
Esialgu avatakse proovivõtuvõimalus teisipäeviti ja neljapäeviti, esimesel nädalal teisipäeval ja reedel, kuna 24.02 on pühad.
PCR testimisele tuleks jõuda täpselt kokkulepitud ajal, mitte oluliselt varem ega hiljem. Proove võetaks maski kandvatelt isikutelt.
Kohapeal saab anda proovi nii ninaneelukaapest kui kurguloputusvedelikust, viimase puhul on oluline olla 1 tund söömata, joomata.
Tasuta PCR testimisele pääseb ainult perearsti saatekirjaga. Nädalavahetustel ja pühade ajal saab testimisele suunata ka perearsti nõuandetelefon 1220.
Eestis testitakse ainult sümptomitega inimesi. Ootamine on viiruse leviku tõttu õues, mistõttu soovitatakse ilmastikule vastavalt riietuda. Kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument, koolilaste puhul on õpilaspilet.“
Jaanuarist saab sama saatekirjaga kolme viiruse tulemuse, st lisaks SARS-CoV-2 ka A- ja B-gripi ning RS-viiruse kandluse teada.
Täiendava prooviandmise koha avab avaliku testimise organisatsioon tihedas koostöös Põltsamaa Tervise ja Põltsamaa vallavalitsusega. Proove hakkavad kohapeal võtma Qvalitas Arstikeskuse meedikud.
Vastused jõuavad testitavateni 24 h pärast läbi digilugu.ee keskkonna. Täiendavalt helistab SARS-CoV-2 positiivse tulemuse puhul avaliku testimise kõnekeskuse robot.
VOOREMAA

blog comments powered by Disqus