Eelmisel aastal tehti Pajusi lihatööstuses remonti. Tehnoloog Toomas Teppo sõnul oli see vajalik ehituslike nõuete täitmiseks, mida Veterinaaramet peab oluliseks tunnustuse andmisel.
Pajusi Lihatööstuses on praegu loobutud vorstitoodete ja sinkide valmistamisest. Ei tööta ka eeltöötlustsehh. Praegu tehakse vaid kulinaariatooteid, pasteeti, sülti ja mõningaid kuumtöödeldud hakklihatooteid. «Perenaiste elu on muutunud kiireks, sülti ja pasteeti ei ole paljudel aega kodus keeta,» ütles Toomas Teppo.
Uute toodetena üritab ettevõte oma klientidele pakkuda rohkesti käsitsitööd nõudvaid lihatooteid, mida suuremad lihatööstused seetõttu ei valmista. Lihatööstuse omanike sõnul osutub probleemiks taoliste toodete kõrgem hind. «Tarbija on muutunud üsna hinnatundlikuks,» kinnitas Teppo.
Tehnoloog ei välista, et kunagi hakatakse Pajusis taas vorsti ja sinki tootma, milleks on aga vaja suuremaid investeeringuid. «Praeguse väikese tootmismahu juures ettevõte selliseid investeeringuid teha ei suuda,” märkis firma tehnoloog.
JAAN LUKAS