Tulude deklareerimine algab 15. veebruaril

Tuludeklaratsioonide esitamine algab 15. veebruaril. MTA soovitab mitte kiirustada ning esitada deklaratsioon elektrooniliselt.
Kannatust tasub varuda ka elektroonilise deklaratsiooni esitajatel. Varasem praktika on näidanud, et esimestel päevadel on koormus infosüsteemile väga suur ja seetõttu ei saa kõik soovijad korraga deklaratsiooni täitma asuda. Ooteaeg võib olla pikk ka infotelefonile helistades.
MTA füüsiliste isikute tulude ja maksustamise teenusejuht Annika Oja rõhutas, et kiirustama ei pea, sest tuludeklaratsiooni on aega esitada 2. maini. „Enammakstud tulumaksu tagastamise kiirus ei sõltu otseselt deklaratsioonide esitamise järjekorrast,“ ütles ta. 
Oja lisas, et klientide ja töötajate tervise hoidmiseks lubatakse teenindusbüroodesse sarnaselt eelmisele aastale inimesi vastavalt teenindajate arvule. „Palume esimestel tuludeklareerimise nädalatel mitte tulla teenindusbüroodesse, sest paraku tuleb järjekorras oodata õues. Samuti tuleb arvestada, et teiste teenuste pakkumisega, näiteks postipaki deklareerimisega, võib minna esimestel nädalatel tavapärasest kauem.“
Sellest aastast ei saa enam siseneda e-MTAsse pangalinki kasutades, mistõttu tuleb tuludeklaratsiooni esitamiseks kasutada kas Smart-ID-d, Mobiil-ID-d või ID-kaarti. „Samuti tuleb internetipanga kaudu tuludeklaratsiooni esitades end e-MTAs uuesti autentida,“ lisas Oja.
Tuludeklaratsioon on eeltäidetud MTA-le teadaolevate andmete põhjal. Kui eeltäidetud andmetesse on sattunud kinnisvara, mille müügilt tulumaksu tasuma ei pea, tuleb see inimesel endal kustutada.
MTA asub enammakstud tulumaksu tagastama alates
25. veebruarist neile, kes deklareerisid oma tulud elektrooniliselt ja 18. märtsist paberil deklaratsiooni esitajatele. Kui inimesel tuleb tulumaksu juurde maksta, siis selle tasumise tähtaeg on
3. oktoobril.
VOOREMAA

blog comments powered by Disqus