Uuelt aastalt loodame tasakaalu

2022. aasta esimesed päevad on möödunud ning esimesed lootusekiiredki õhku paisatud. Vooremaa toimetuse lootused ja soovid kalduvad ikka ühiskonnale tervikuna. Arvestades, et läinud aastad on toonud pandeemia, millele on lisandunud aina uuemad kriisid, loodame, et eesootav aasta toob tasakaalu. Väsimus ja trots võiksid asenduda millegi paremaga – olgu selleks siis töötahe, lootus või rahulolu ümbritsevaga. Aga pole saladus, et enim loodame kõik pandeemia lõppu, tervishoiukriisi lahenemist ja sündmuste rahunemist. Sest tervist, seda ju raha eest ei osta. Selle eest peame ise võimalikult hästi hoolt kandma.
Ka märkamist ja üksteise toetamist loodame uuel aastal veelgi enam näha. Suured elektriarved hakkavad tulema. Kohalikud omavalitsused ootavad küll taotlusi alles uuel nädalal, kuid selget sõnumit, kes, kuidas ja kui palju, tahame näha kõik. Lisaks sooviks näha konkreetseid samme riigi tasandil selleks, mis näitaksid, et riik on nüüd oma kodanike jaoks olemas.
Muidugi tasub küsida, kas naabril on vingugaasiandur seinas ja kas kõik toidukraam kapis olemas. Eriti siis kui pisikeses külas poodi pole või tervis kehvemaks jäänud. Iial ei tea, millal ise abitusse seisu jääme. Headus ja inimlikkus ei pea olema kaduvad nähtused, seega tasub abikäsi ulatada neile, kes seda päriselt vajavad.
Uus aasta tähendab ilmselt palju muutusi. Kui elu pakub väljakutseid, võtame need siis kahe käega vastu.

blog comments powered by Disqus