Omavalitsused hakkavad infotehnoloogiakeskust päästma

Infotehnoloogiakeskuse nõukogu liige, Jõgeva linnapea Viktor Svjatõ?ev märkis, et ta viis eelmise aasta lõpul omavalitsustes läbi küsitluse, kus selgus, et IT keskust peetakse endiselt vajalikus infotehnoloogiaprobleemide lahendamisel.

Svjatõ?evi sõnul on infotehnoloogiakeskusel praegu tõsised majandusraskused. Ettevõttel on tekkinud võlad, mille tasumiseks puudub raha.

Infotehnoloogiakeskuse nõukogu on teinud praegu kriisist jagusaamiseks kaks ettepanekut. Liikmetele võiks kehtestada liikmemaksud või tuleks IT Keskuse majandamiseks vajalik raha muul viisil kokku saada. Keskus vajaks iga kuu 30 000 krooni. Svjatõ?evi hinnangul tuleks paremini tegelda ka IT Keskuse teenuste müümisega.

Jaanuari lõpul Jõgeva linnavalitsuse saalis toimuval IT Keskuse üldkoosolekul arutavad ellujäämiskavas tehtud ettepanekuid omavalitsuste esindajad. IT Keskuse juhataja Raul Orav on varem Vooremaale öelnud, et nende esimene arengukava oli liiga roosiline. Praegu on neil mitmetele ettevõtetele võlgu kokku vähem kui 100 000 krooni.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus