Pühad möödugu mõistlikult

Jõuluvana on kohe ukse ees ning kui kaupluste juurest jõulupuugi haaratud, võib pühadele mõtlema hakata. Et pandeemia pole taganemise märke näidanud, tasub olla suuremate kogunemistega ettevaatlik, kanda maski ja desinfitseerida käsi. Arvestades uue koroonatüve levimist tasuks kinkida iseendale ja oma lähedastele ka vaktsiinisüst.
Tänavu võiks jõulud tulla teisiti. Vähemate kinkide ja rohkema koosolemise ajaga. Arvestades, et oleme peaaegu kaks aastat elanud pandeemias, võiks rohkem pöörata tähelepanu üksteise kuulamisele, rääkimisele ja mõistmisele. Ulatades abikäe neile, kellel on seda väga vaja. Ja et elektri-, kütuse-, gaasi- ja ka toiduhinnad hüppavad aina kõrgemale, ei tasu üle oma varju hüpata ei kinkide tegemisel ega laua katmisel. Asjad ei lõppe maailmast otsa, inimesed meie ümber aga ühel hetkel küll.
Ühtlasi võib rohkem kaaluda ka taimse toidu osakaalu suurendamist oma peolaual. Klassikaline seapraad ja kartul on küll hea, kuid pärast ülesöömise all ägada on raske ning turjale tulnud kilodest on keerulisem lahti saada. Seega on täistaimne toit kergem kõhule ja kui ise otsast lõpuni valmistada, ka soodsam rahakotile. Ja ehk mõni külaline lausa üllatub positiivselt uute maitseelamuste peale. Katsetamine on sel nädalavahetusel kindlasti märksõna.
Ja selleks, et pühad tuleksid toredad, võiksid alkohol ja autojuhtimine üksteisest kauge kaarega mööda käia ning kui pikkadel pühadel kostub kõrvalkorterist tülitsemist või lausa karjumist, tasub uurida, kas kõik ikka korras on. Turvalisi pühi kõigile!

blog comments powered by Disqus