Pala lasteaed sai kolmekümneseks

Eile tähistati 30. sünnipäeva Anna Haava nimelise Pala Kooli lasteaias, kus praegu käib 43 last.

Kooli alushariduse ala õppealajuhataja ehk lasteaia juhataja Tiina Karu sõnul on lasteaialaste arv olnud kord suurem, kord väiksem ja jäänud viimasel ajal stabiilseks, kuid ulatunud ka ligi viiekümneni. “2007. aastal avati sõimerühm ja siis lõppesid ka järjekorrad,”  ütles juhataja, kelle kinnitusel on nende lasteaiale väga olulised traditsioonid.

Lasteaia ehitamise  üks algatajaid, omaaegne Pala külanõukogu esimees ja esimene vallavanem Sulev Ottson meenutas, et pärast maja avamist lahenesid märgavalt kohalike elanike mitmed olmeprobleemid, sest ega laste kodus kasvatamine tööl käimise kõrvalt kuigi lihtne olnud. Esimestel tegutsemisaastatel allus lasteaed Pala kolhoosile.

Sünnipäevapeol tunnustati ka lasteaia esimest juhatajat Helgi Vaga ning järgmisena selles ametis olnud Helgi Raudmäed ja Eve Erest.

“Pala lasteaia õpetajad ja töötajad on loonud oma hoolealustele vajalikud tingimused mängimiseks, esimeste teadmiste ja oskuste omandamiseks, puhkamiseks. Maja  ümbritseb looduskaunis õu,  kus on mitmeid atraktsioone sportimiseks ja mängimiseks. Omavalitsus on investeerinud selleks, et lasteaed oleks võimalikult hubane ja nüüdisaegne,”  lausus Pala vallavanem Joszef Weinrauch.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev  toonitas, et lasteaed tõestab kohaliku elu jätkusuutlikkust ja edasiminekut vallas. Svjatõšev ja Jõgeva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja kohusetäitja Andi  Einaste kinkisid päevakangelasele  raamatuid ja lustaka väljanägemisega seene. Pala kooli direktori Malle Weinrauchi kinnitusel tulevad lasteaiast kooli nutikad ja teadmishimulised õpilased.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus