Koostöökoda kutsub rahvusvahelisi projekte ellu viima

Järgmisel teisipäeval korraldab Jõgevamaa Koostöökoda Mustvee Kultuurikeskuses seminari “Rahvusvahelised projektid Jõgevamaal”, kuhu oodatakse ettevõtlikke inimesi, kes on ka ise mõelnud rahvusvaheliste projektide koostamisele, kuid pole veel päris kindlad, kuidas neid käivitada.

Seminari eesmärgiks on tutvustada Jõgevamaal juba seni läbi viidud rahvusvahelisi projekte, rääkida, kuidas need edenesid ning keskenduda ka projekti läbiviimisel ette tulnud probleemidele. Koostöökoja tegevjuhi Aive Tamme sõnul soovitakse seminaril julgustada kõiki huvilisi rahvusvahelisi projekte läbi viima. 

Tutvustatakse edukaid ettevõtmisi

“Ootame seminarile ka neid ettevõtlikke inimesi, kel momendil veel pole mõttes rahvusvahelist projekti koostada ja läbi viia. Ehk tekib neil seminaril saadud infost idee projekti algatamiseks,” lisas Tamm.

Seminaril võtavad sõna juba varem lõppenud rahvusvaheliste projektide juhid. Koostöökoja projektijuht Kaire Sardis kõneleb suuremahulisest noorteprojektist “Fenix”, mis viidi läbi Eesti, Soome ja Rootsi koostööna. Noorteprojekti suurejooneline lõputseremoonia viidi augusti lõpus läbi Kirna õppekeskuses.

“Fenixi” projektis osalenud noored ja juhendajad jäid korralduse ja tegevustega äärmiselt rahule. Nüüd on kõigil huvilistel võimalus teada saada ka selle projekti juhtimise telgitaguseid, saada aimu töö mahust, samuti ideid, kuidas taolist projekti käivitada.  

Projektide kirjutamiseks pole ühtset valemit

Rahvusvaheliste projektide ampluaa on piiramatu. Enamik taolisi projekte on Jõgeva maakonnas olnud suunatud küll noortele, kuid võimalusi on lõputult palju. Projekte võib suunata igale vanusegrupile ja igale elualale Üheks käimasolevaks rahvusvaheliseks projektiks on Jõgevamaa Koostöökojal projekt “Handicraft”, mis aitab käsitöötegijatel leida oma toodangu turustamise võimalusi kodu- ja välismaal. Koostöökoja projektijuht Kaire Sardis tutvustab seminaril ka eelmainitud projekti saamislugu.

Aive Tamme sõnul ei õpetata  kõnealusel seminaril projekti kirjutama. “Igal fondil on omad nõudmised ja meetmed, projektide kirjutamiseks pole ühtset valemit,” selgitas ta, kuid lisas, et koostöökoda on lahkelt nõus aitama suunata projektiideega inimesi vastavate fondide juurde ning leida kontaktisikuid. Rahaliselt on võimalik koostöökojal aidata projekte, mis on otseselt seotud Leader-meetmega. 

Rahvusvahelised projektid Jõgevamaal

25. oktoobril kell 11 Mustvee kultuurikeskuses

Seminari ajakava

10.30 – 11.00 Registreerimine ja tervituskohv

11.00 – 11.10 Jõgevamaa Koostöökoja juhatuse liikme tervitus

11.10 – 11.30 Jõgevamaa Koostöökoja rahvusvahelised projektid “Fenix” ja “Handicraft”

11.30 – 11.50 Põltsamaa valla koolide osalemine Comenius projektis

11.50-12.30  Rahvusvahelised projektid Palamusel: Grundtvig, Euroopa Noored

12:30 – 13:00 Küsimused ettekandjatele, arutelu

13:00 -14:00 Lõuna

14:00 – 15:30 Jõgevamaa Koostöökoja Üldkoosolek

Registreerunud osalejatele on üritus tasuta. Üldkoosolekule on oodatud kõik Jõgevamaa Koostöökoja liikmed.

Allikas: www.jogevamaa.com

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus