Tiheda lasteaed saab maakütte

Kasepää vallas asuvas Tiheda lasteaias alustatakse lähinädalatel  maakütteseadmete paigaldamist. Uus kütmissüsteem on ratsionaalsem ja võimaldab ka kulusid kokku hoida.

“Seni on Tiheda lasteaiahoonet, millel kahel korrusel  on kokku 500 ruutmeetrit  pinda,  köetud puidu ja kivisöega. Kohalik omavalitsus on aga pidanud otstarbekaks võtta kasutusele maaküte. See võimaldab temperatuuri pidevalt samal tasemel hoida ja nii on hoone ka puhkepäevadel ja pühade ajal soe.  Samuti on maaküttega võimalik kulutusi kokku hoida. Kivisöe hinnad tõusevad  iga aastaga, samuti on tarvis maksta puude lõikamise ja lõhkumise eest,” rääkis  lasteasutuse direktor Maris Rohtla.

“Maakütte paigaldamiseks vajalik 500 000 krooni eraldati Tiheda lasteaiale saastekvootide müügist laekunud summadest. Töid teostava firma leidmiseks kuulutas riigihangete keskus välja vähempakkumise,” lisas ta.

“Maaküte on meie vallas ennast juba õigustanud, sellisel meetodil toodetakse sooja ka vallamajale. Kolmas hoone, mille maaküttele üle viime, on ehk Raja kultuurimaja,” ütles Kasepää vallavanem Jüri Vooder.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus