Kurista lasteaias on tekkinud järjekorrad

  

Kahekümne viiendat aastapäeva tähistanud Kurista lasteaias Karukell on viimastel aastatel poiste ja tüdrukute arv suurenenud ja lasteaiakoha saamiseks ka järjekorrad tekkinud.

Kurista lasteaia lapsed saavad piisavalt palju looduses viibida ja mitmesuguseid liikumisviise ning sporti harrastada.

Kurista lasteaias  käib praegu kaheksateist last ja peagi on üks juurde tulemas. “Kuni Vaimastvere lapsed meie lasteaias käisid, oli meil kaks rühma, nüüd aga üks. Vahepeal hakkas laste arv vähenema, nüüd aga hakkab lapsi juurde tulema, kusjuures meil on tekkinud ka järjekorrad. Lasteaias pole lapsi mitte ainult Kuristalt, vaid ka teistestki Jõgeva valla paikadest näiteks Jõgeva alevikust ja Painkülast. Meile toob oma lapse ka tartlasest ema, kes töötab Jõgevamaal,” rääkis juhataja Külli Kund.

Lasteaed Karukell on tervisedenduslik, mistõttu peetakse väga oluliseks pakkuda lastele võimalust viibida värskes õhus, liikuda, sportida. “Traditsiooniks on matkad Kuristal ja ümbruses  Ekskursioonidel oleme käinud Elistvere loomapargis, Pokumaal ja Metsamoori valdustes Võrumaal. Nendeks ettevõtmisteks oleme saanud toetust Keskkonnainvesteeringute Keskusele kirjutatud projektidest. Reisidele võivad lapsed kutsuda oma vanemaid, samuti õdesid-vendi. Toimuvad lasteaiasisesed  võistlused.  Põnevuse ja entusiasmiga osaleme saalihoki kiirkursusel, mille spordikeskuses Virtus viis läbi selle spordiala eestvedaja Jõgevamaal Marko Saksing, kes on pärit Kuristalt,” rääkis Kund.

Karukellal on hea koostöö Kurista mittetulundusühinguga Airaan, kes lasteaias tubasid kasutab. Mitmed lasteaiasündmused toimuvad aga mäekünkal asuval puhkealal, mida MTÜ Airaan korras hoiab ja pidevalt atraktiivsemaks muudab. Külli Kund juhib lasteaeda üheksandat aastat.

1986. aastal rajas Kuristale lasteaia Jõgeva Metsamajand.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus