Staadionirikkujateni viiva vihje eest saab kopsaka vaevatasu

Möödunud laupäeva öösel vastu pühapäeva on keegi otsustanud enda ja oma auto võimed Jõgeva aleviku jalgpalliväljakul proovile panna ning rikkunud väljaku murukatte.  Kurikaelteni viiva vihje eest on välja pandud kahesaja euro suurune vaevatasu.

 

Jõgeva aleviku elanikele, kes pühapäeva varahommikul jalgpallistaadionist mööda kõndisid, avanes õõvastav vaatepilt. Nimelt oli keegi öötundidel oma autoga sealsel muruväljakul “kannakaid” teinud ning sellega väljaku rikkunud.

Selgelt on näha, et väljakule pole auto sattunud kogemata, näiteks masina juhitamatusest või siis möödapõikeks, sest platsi katavad suures ulatuses risti-rästi kulgevad autojäljed.

Selleks, et teada saada, kui suurt kahju on huligaan teinud, kutsus spordiklubi “Sordi” kohale muruspetsialisti, kelle hinnangul on Jõgeva aleviku staadioni muru rikutud viiendiku ulatuses. 

“Muru on tunnistatud jalgpallimänguks kasutuskõlbmatuks, see tähendab, et sel hooajal ei ole aleviku staadionil võimalik enam jalgpalli mängida. Kõik planeeritud mängud tuleb pidada mõnel teisel jalgpalliväljakul,” vahendas ekspertarvamust Sordielu.ee portaali projektijuht Margus Laanisto. Tema sõnul tuleks väljaku kiireks taastamiseks  kasutada siirdemuru ja selleks kuluks 8226 eurot.

Selge on, et taolist summat pole kohalikul spordiklubil võimalik tagataskust võtta.

Enim peavalu põhjustab jalgpalliväljaku kasutuskõlbmatuks muutumine SK Noorus 96 jalgpalliklubile, kelle selle hooaja kodumängud oleksid just siin toimuma pidanud. Klubi treener Igor Orlov nentis, et nüüd peavad nad leidma uue staadioni, vastasel juhul võib klubi oodata kopsakas trahv jalgpalliliidult. 

Oodatakse vihjeid juhtunu kohta

Juhtunust on teavitatud ka politseid ning esitatud on ka vastav avaldus. Avaldus koos kahjude hindamisega jõudis Margus Laanisto sõnul Jõgeva politseini üleeile või eile.

Praegu ei saa avaldada, kui kaugele politsei asja uurimisega jõudnud on, kuid menetlus käib.

Selleks, et kurjategijad kiiremini kätte saada, on välja pandud ka vaevatasu info eest, mis viib staadioni rikkujateni. Vaevatasu suurus on 200 eurot. Selle on välja pannud spordiklubi “Sordi” ning raha on annetanud ka eraisikud.

Aktsioon on tekitanud palju kõneainet ka suhtlusportaalis Facebook ning veebilehel www.sordielu.ee. Laanisto sõnul on nendega antud küsimuses ühendust võetud. Isikutel, kes nägid staadioni rikkumist pealt või omavad infot, mis viiks kurjategijateni, palutakse võtta ühendust spordiklubiga “Sordi”. Kontaktid leiate internetiaadressil www.sordielu.ee või www.facebook.com/sordielu.

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus