RMK teabepunktide külastajad soovisid kohtuda kopraga

Tänavu suvel RMK Jõgevamaa teabepunkte külastanud inimesed tundsid muu hulgas huvi ka selle vastu, kas matkarajal võiks kobrast kohata. Teabepunktide töötajad seda kahjuks lubada ei saanud, kuid kobraste tegutsemise jälgi võis küll kõikjal looduses leida ja seda looma saab näha ka Endla teabepunkti ruumis topisena. 

Väliskülalisi enim Endlas

Teabepunktide töötajad pidid olema valmis vastama kõikvõimalikele küsimustele nii looduse kui kohalike olude kohta. Väliskülalised tundsid huvi ka meie riigi vastu.

Näiteks küsiti Toomal tegutsevast Endla teabepunktist, kus asub lähim pood ja kas elektrimootoriga paadiga võib Endla järvele minna. Tunti huvi, kas metsamaja juures  on ka allikaid ja kuidas on lood tänavuse marjasaagiga.

Endla teabepunktis käis hinnanguliselt umbes 3000 külastajat, juulis oli Endla looduskaitsealal külalisi 21 välisriigist. Kõige rohkem käis eri riikidest turiste 21. juulil. Neid oli kaheksast riigist: USAst, Rootsist, Vietnamist, Lõuna-Koreast, Austriast, Prantsusmaalt, Poolast ja Saksamaalt.

Väliskülaliste arv oli juulis Toomal kokku üle 170 inimese ja neid huvitas eelkõige info looduses liikumise võimalustest. Sooviti teada, kui pikk on mingi rajalõik eraldi, sooviti kaasa ka kaarti. Veel küsiti infot laudtee pikkuse kohta rabas ning sedagi, kas peab end kusagil registreerima. Sooviti tutvuda olemasoleva ekspositsiooniga, kus on nii kaitseala kui ka raba areng hästi välja toodud. Samuti uudistati fotonäitust “Endla päikeses, tuisus ja tulvavees”. Palju küsiti infot kalastamisvõimaluste kohta Endla järvel. 

Elistveres erandolukord

i
RMK Saare teabepunktis oli lõppenud hooajal 1256 külastajat. Palju oli jalgrattureid, kes soovisid jalgrattaradade kaarte. Üldiselt tunti huvi matkaradade kohta. RMK Saare teabepunkti on kogutud palju materjali loodusest. Seal meeldib eriti lastega peredel aega veeta  ja eksponaate uurida.  RMK Elistvere teabepunkt on tavapärasest veidi erinev seetõttu, et on avatud aasta ringi ja loomapargi lahtiolekuaegadel. Et kõiki külastajaid teenindab üks töötaja, kes müüb ka loomapargi pääsmeid, siis ei saa päris kindlalt vahet teha loomapargi külastaja ja lihtsalt puhkeala puhkamisvõimaluste kohta infot tahtva inimese vahel. Alles alates augustist on püütud kirja panna neid, kes on puhkamisvõimaluste kohta infot küsinud. Neid inimesi on olnud ligikaudu 200.

i

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus