Vägaris algavad käsitöö õpitoad

Järgmisel nädalal stardib Pajusi vallas Vägari külakeskuses MTÜ Vägari Euroopa Liidu Leader-programmist rahastatud käsitöö õpitubade projekt, mille raames õpitakse kangastelgedel kudumist, lapitööd, viltimist ja kirikinda kudumist. Käsitööhuvilisi juhendavad Katre Arula ja Kersti Pook Põltsamaa Käsiteokojast.

Põltsamaa Käsitoekoja perenaise Katre Arula sõnul tegi neile ettepaneku õpitubade korraldamiseks Vägaris Jõgevamaa Koostöökoda. Projekt algab 27. septembril õppekäiguga Põltsamaa Käsiteokotta, kus õpitakse lähemalt tundma kangastelgi, samuti lapitööd ning tehakse tutvust ka oma õpetajatega.

Esimene õpituba saab teoks kolmapäeval, 28. septembril. Teises õpitoas, mis tuleb 9. oktoobril, tutvutakse kangakudumise abivahenditega ja õpitakse sugade valimist. Arvutatakse välja ka vaja mineva lõime pikkus ja lõngade arv, kääritakse lõim ja alustatakse lõime telgedele panekuga.  Sellega pole projekt veel kaugeltki lõppenud. Katre Arula sõnul on edaspidi plaanis õpitubasid korraldada nädalavahetustel, et ka tööl käivad käsitööhuvilised osaleda saaksid. Projekt kestab järgmise sügiseni.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus