Noored suvekoolis

Möödunud nädala kolmel viimasel päeval tegi kolm Jõgevamaa Noortekogu liiget  kaasa Viljandimaal Vaibla puhkekeskuses korraldatud Eestimaa noorte osaluskogude suvekoolis.

Esimesel päeval algasid avamise ja kosutava lõunasöögi järel maakondade vahelised olümpiamängud. Lasti näiteks vibu ja mängiti veepommidega “võrkpalli”. Olümpiamängud kestsid peaaegu terve päeva. Pärast jõupingutusi lõõgastuti öökinos.  Teisel laagripäeval viidi läbi mitmesuguseid koolitusi, teemaks  juhtimine ja finantsküsimused. Enesejuhtimise- ja motivatsioonikoolitusel tekitati veidi närvikõdi,  kui kahel noormehel paluti teha katki nool, mis  toetus ühe otsaga vastu nende kaela ja teisega vastu seina. See oli korralik adrenaliinisüst mõlemale noorukile ning muidugi ka pealtvaatajatele. Õhtu lõppes Eesti diskoga, millega tähistasime taasiseseisvumispäeva.

Viimasel laagripäeval sai osaleda Euroopa noorte konsultatsioonides ja treeningul, mis olid mõeldud noortekogu juhtidele ja üle-eestilise osaluskohviku aktsiooni projektijuhtidele. Hiljem valiti suvekoolis osalenute seast kõige tublimad. Kuulutati välja “Eesti Patrioot”, “Prillipapa”, “Parim Puusanõksutaja”, “Vaibla Vallatu”, “Olümpia Kangelane” ja “Kuum Paar”. Kõige tähtsamateks said “Härra ja Preili Suvekool”.

Kolm päeva olid väga teguderohked ning kõik osalejad lahkusid Vaiblast naerulsui.

i

ESTE-LIIN MARGENS

LIINA TAMM

blog comments powered by Disqus