Komisjon hindas hooldamata maade ja teede olukorda

Esmaspäeval sõitsid Põltsamaa vallas ringi maa- ja planeeringukomisjoni liikmed, et vaadata, kui palju on vallas kasutamata põllumaid ning milline on teede olukord. Põltsamaa valla maa- ja planeeringutekomisjoni aseesimehe Indrek Eensalu sõnul oli eesmärgiks selgitada välja omanikud, kes ei ole hooldanud neile kuuluvaid kinnistuid.

Eensalu lausus, et hooldamata maid on igas valla piirkonnas ainult üksikuid ja tegelikult pole probleemiks mitte niisuguste maalappide rohkus, vaid hoopis tõsiasi, et need häirivad seal naabruses tegutsevaid maaharijaid, kelle põldudele satub sealt massiliselt umbrohuseemneid. Samas pole Eensalu sõnul vallal rohkem võimalusi selliste maaomanike korralekutsumiseks kui juhtida nende  tähelepanu sellele, et rohtunud maid on tarvis niita.

Indrek Eensalu kinnitas siiski, et aastatega on hooldamata maatükke vähemaks jäänud.

Komisjoni liikmed  nägid ringsõidul ära teede olukorra kõigis valla piirkondades. Eensalu sõnul oleks tarvis teedele täitematerjali vedada, kuid praegu selleks võimalusi ei ole. Teede remondiks riigi poolt eraldatavad summad on viimasel ajal väiksemaks jäänud ja paaril viimasel aastal on suurem osa sellest rahast lumelükkamisele kulunud.

“Kui mõni teelõik muutub juba lausa läbitamatuks, eks me siis püüame selle olukorra lahendada,” lubas Indrek Eensalu.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus