Sangpommisportlased võistlesid Ventspilsis

 

Ventspilsis toimusid ülemöödunud nädala lõpus noorte lahtised Euroopa meistrivõistlused sangpommispordis ning sama ala VIII rahvusvaheline turniir Ventspils Atlants proffidele ja amatööridele. Lätis võistlemas käinud kümneliikmelisse Eesti esindusse kuulusid ka Silver Simson ja Andres Metjer Jõgevamaalt.

Kuni 105 kg kaaluvate amatööride hulgas võistelnud Andres Metjer püstitas turniiril Ventspils Atlants 107 tõstekorraga uue isikliku rekordi tõukamises (tõstis 24 kg sangpommi). Rebimises sai ta tulemuseks 154 tõstekorda. Kahe ala peale kogutud 184 punkti andsid omas kategoorias esikoha.

Südilt võistles kuni 16-aastaste ja kuni 68 kilo kaaluvate noormeeste hulgas ka Silver Simson, kes on sangpommispordiga tegelnud vähem kui aasta ning kellele Ventspilsi EM oli alles kolmas võistlus. 62 korda tõukamises ja 130 korda rebimises oli tema kohta igati tubli tulemus.

“16-aastane Silver on tubli ja tõsine poiss ning on näha, et ta tõesti tahab trenni teha,” ütles Ventspilsi võistlustel kohtunikuna tegutsenud Eesti Sangpommispordi Liidu president Ülo Kuusk.

Tema sõnul olid Ventspilsi olümpiakeskuse kergejõustikumaneezhis toimunud võistlused väga hästi organiseeritud ja laia osalejate geograafiaga ning seal läks hästi ka mitmel teisel Eestit esindanud sportlasel.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus