Jõgeva linn tunnustas parimaid

Jõgeva linnapea Viktor Svjatõšev ja linnavolikogu esimees Ants Prii korraldasid piduliku vastuvõtu Jõgeva koolinoortele, kes lõpetavad gümnaasiumi medaliga, põhikooli kiitusega või on saavutanud auhinnalisi kohti aineolümpiaadidel.

Aineolümpiaadidel auhinnalisi kohti saavutanud said kohalikult omavalitsuselt  tänukirjad ja raamatupoe kinkekaardid. “Aineolümpiaadidel osalemiseks on kõige olulisem avar silmaring, mille omandamiseks aitab väga palju kaasa ka hoolikas õppimine koolitundideks,” ütles Jõgeva Gümnaasiumi õpilane Mihkel Sildnik, kes saavutas kolmanda koha vene keele ja bioloogia olümpiaadil. “Sügavama huvi tekkimist vene keele vastu mõjutas ehk seegi, et mu isa on erialalt vene keele ja kirjanduse õpetaja. Olümpiaadidel on häid kohti saavutanud ka mu vend Mart.”

Gümnaasiumi- ja põhikoolilõpetajatele kingiti Jõgeva linna logoga kaunistatud ja nimeplaadiga nahkkaantega märkmikud ja preemiaraha. Lillede ja tänukirjadega peeti meeles ka lapsevanemaid ja klassijuhatajaid.

Kuldmedali vääriliselt õppisid Maria Orb ja Marja-Liisa Roos Jõgeva Ühisgümnaasiumist ning Mari-Liis Saar Jõgeva Gümnaasiumist. Sama kooli tütarlaps Merli Kirsimäe lõpetab hõbemedaliga. Maria läheb Tartu ülikooli farmaatsiast, Marja-Liisa sotsiaalteadusi ja Merli inglise keelt ja kirjandust õppima. Mari-Liis pürib aga Tartu Lennukolledzhisse. “Mari-Liis Saart iseloomustab hoolsus, töökus ja tahtekindlus, samas on ta ikka huvi tundnud ekstreemsemate eluvaldkondade vastu,” ütles klassijuhataja Angela Mägi.

Põhikooli lõpetavad kiitusega Kethlin Koppel, Sandra Vähi, Marit Tomusk, Kadi Kask, Sandra Sirel ja Marjaana Raudmäe Jõgeva Gümnaasiumist ja Ragnar Kriiska Jõgeva Ühisgümnaasiumist. “Ma ei ütleks, et Ragnar kodus õppimisega just ränka vaeva näeb. Küllap on talle hea pea ja hea mälu kaasa antud,” ütles poisi ema Katrin Kriiska. Jõgeva Täiskasvanute Keskkooli parimateks õppuriteks on Kadri Pung, Maarika Põld ja Egle Voog.

Vastuvõtule järgnenud mõttevahetusel oli vestlusaineks ka Jõgeva kui elu- ja õpikeskkond. “Mina olen otsustanud jätkata gümnaasiumiõpinguid oma praeguses koolis Jõgeva Gümnaasiumis, mis on väga sõbraliku auraga ja suurepäraste õppimisvõimalustega kool. Tore, et ka Jõgeva linn muutub järjest kaunimaks,” ütles põhikooli kiitusega lõpetanud Kethlin Koppel.

“Minu arvates pole Jõgeva kindlasti depressiivne väikelinn. Kui soovid, võid siin paljugi huvitavat ja kasulikku korda saata,” kinnitas Marja-Liisa Roos, kes pärast kõrghariduse omandamist loodab tööle asuda just kodulinnas.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus