Jõgevalased olid, on ja tulevad tehnikaülikooli õppima

Just praegu on Tallinna Tehnikaülikoolis ja teisteski ülikoolides kiired tööpäevad – õppidatahtjad tulevad uksest ja internetiaknast. Nimelt on käimas uute tudengite vastuvõtt. On siis soov õppida edasi bakalaureuse-, rakenduskõrgharidus-, inseneri-, magistri- või doktoriõppes. Jõgevalased on ikka ja alati oodatud tooma oma dokumente kas TTÜsse Mustamäel või, mis veelgi lihtsam, registreerima oma dokumente internetis (www.sais.ee). 

Praegu on veel vara öelda, kui palju tuleb Mustamäele jõgevalasi sel suvel. Oleme valmis ka selleks, et see number saab olema suurem, kui eelmisel aastal. Siis tuli Tehnikaülikooli õppima bakalaureuse-, rakenduskõrgharidus- ja inseneriõppesse 30 Jõgeva linna ja maakonna gümnaasiumi- ja keskkoolilõpetajat. Oma stuudiumi lõpetas sel aastal edukalt viis jõgevalast, kes on nüüd ka TTÜ auväärsed vilistlased.

Kuid sisseastujate ja lõpetajate vahele jääb üks töökas ja meeleolukas amet – Tehnikaülikooli üliõpilane. Kunagistest tudengitest on tänaseks kogunenud 55 000 TTÜ vilistlast. Paljud meie vilistlastest kuuluvad Eesti teadus- ja ärieliiti ning on oma igapäevatöös andmas panust Eesti muutmisel edukaks riigiks, kus on hea elada. Nii mõnedki meie lõpetajatest teevad tippteadust välismaal, paljud on siinsamas Eestis. Igal juhul on kindel fakt, et praegusel majanduslikult mõnevõrra raskel ajal on meie lõpetajate tööhõive 98 protsenti  ja 75 protsendil neist on keskmisest palgast kõrgem töötasu.

Oma tulevikku kindlustada soovivatel Jõgeva kandi ja ka teistel tudengitel on võimalik õppida 106 erialal, olgu selleks siis vastavatud maateadus, aga ka geotehnoloogia, robootikahuvilistele mehhatroonika, tekstiil ja puit materjalitehnoloogias. Samuti infotehnoloogia, ehitus ja majandus.

Lõppenud õppeaastal kuulus TTÜ üliõpilaskonda 100 jõgevalast, kes moodustavad väärika osa meie ülikooli tudengite perest. Jah, TTÜ on üks suur, sõbralik ja töökas pere ning me hoolitseme oma pere eest. Me hoolitseme oma 14 000 tudengi vaimu, keha ja seltskondliku arengu eest. Elades ülikoolilinnaku ühiselamutes, õpitakse hoolega, tehakse maailmatasemel teadustööd, sporti (ka tipptasemel) ning arendatakse end kultuuriliselt erinevates tudengiklubides, korporatsioonides, tantsu- ja laulukollektiivides. Ja nagu vanemad saadavad lapsi koolivaheajal vanaema-vanaisa juurde või suvelaagrisse, julgustame meiegi oma tudengeid veetma vähemalt ühe semestri välismaal näiteks ühes paljudest meie partnerülikoolidest üle Euroopa. Muidugi saab erinevatest kultuuridest aimu siinsamas Tallinnas sõbrunedes mõnega meie 650st välistudengist. Meie tudengitel on võimalus võtta aineid ka teistest Eesti ülikoolidest – ka sedalaadi “akadeemiline hulkurlus” on Mustamäel väga soositud.

TTÜ on üks väheseid ülikoole Eestis, kus kogu õppe- ja teadustegevus on koondatud ühte paika – ülikoolilinnakusse. Kõik eluks ja õppimiseks vajalik on käe-jala juures ja seda Tallinnas, kus vahemaad on võrreldes teiste Eesti paikadega küllalt suured. TTÜ ülikoolilinnak haarab ka tehnoloogiaparki Tehnopol, mis on koduks nii mõnelegi maailmanimega firmale, millega ülikool teeb koostööd nii õppepraktika kui teadustöö osas.

i

KALLE TAMMEMÄE, TTÜ õppeprorektor

blog comments powered by Disqus