Algus on tehtud

Riigi ligikaudu 1,1 miljoni euro suurune toetus lükkab käima kauaoodatud Mustvee sadama ehituse. Olgem ausad, küllalt palju on neid naljahambaid, kes n-ö sajandi projektiks ristitud Mustvee sadama ümber ikka hea hulga aega hambaid said teritada. Neid, kes jätkuvalt julgesid uskuda, et Mustvee sadama ehitus kunagi ka lahti läheb, on ilmselt üsna vähe alles jäänud.

Nüüd saab öelda, et ta liigub siiski! Esimene rahasüst riigilt annab kindlustunde, et Mustvee jõe suudmes ükskord ka kopad maasse lüüakse.

Sadama tulek tähendab Peipsi piirkonna atraktiivsuse suurenemist ka ettevõtjate jaoks. Kui seni käidi nagu kass ümber palava pudru, et kas ikka tasub investeerida, siis nüüd peaks olema selge, et tasub. Midagi ei sünni aga üleöö. Ei jookse ka ettevõtjad Mustveesse tormi ega tule uusi töökohti kiiresti juurde. Kõik võtab aega. Asjaajamise algusest esimese rahasüstini on kulunud seitse pikka aastat. Mingi aeg läheb veel, enne kui kopad maasse lüüakse. Aga peamine on, et asjad liiguvad positiivses suunas.

9. juuli 2011

blog comments powered by Disqus