Jõgeva meistrivõistlused discgolfis möödusid sellel aastal rahulikult

Eelmisel laupäeval toimusid Kaareperes Aruküla mäel Jõgeva meistrivõistlused discgolfis naiste ja meeste arvestuses. Osa võttis viis naist ja üheksa meest nii Jõgevalt, Põltsamaalt, Kaareperest ja Tartust. Noorte arvestuses saadi kokku esmaspäeval Põltsamaal Kuningamäe terviserajal.


Aruküla discgolfi rajal on 9 pesa ja raja pikkus on 850 meetrit. Võistluse käigus tehti rada läbi kolm korda ja mida täpsemad olid visked, seda vähem pidi jalutama.

Võidutahtele lisaks on tähtis ka raja nautimine

Meistrivõistlused avas Jõgevamaa spordiliidu tegevjuht Toomas Klaarman ja võistluse lõppedes andis medalid ja aukirjad kätte Jõgeva vallavanem Tiit Lääne. Meistrivõistlused korraldas Jõgeva spordiliit Kalju.
„Osavõtjate hulk on igal aastal jäänud 15-20 juurde,” kinnitas Toomas Klaarman „Jõgeva meistrivõistlusi on eelnevatel aastatel korraldatudki kolmel rajal:Kaareperes Aruküla mäel, Põltsamaal Kuningamäel ja Jõgeva Virtuse rajal. Eks igal rajal ole oma erisused ja maastiku eripärad ja siit mäelt avaneb ju väga suurepärane vaade,”
Discgolfi raja väljaehitamise projekti Aruküla mäele algatas MTÜ KP Arendus, kes on samasse paika rajanud ka lõkkeplatsiga puhkekoha. Seda rada on nii korraldajad kui ka mängijad tunnistanud väga heaks.
“Otsustasime kohalikule kogukonnale omalt poolt midagi põnevat pakkuda,” ütles MTÜ KP Arendus juhatuse liige Rainis Poll ja lisas, et rada on muutunud aastatega üha populaarsemaks mitte ainult kohalike hulgas, vaid osa võtab mängijaid üle kogu Eesti. „Raja korrashoid vajab üsna palju aega ja vahendeid. Teinekord teevad muret need, kes tulevad ja kasutavad, kuid ei jõua prügi enda järel ära koristada ja kaasa võtta,” selgitab Rainis Poll „ Plaanid on selle alaga veel teha edasiarendusi ja minu kõige suuremaks sooviks on Aruküla mäele saada tagasi vaatetorn, mis kunagi on siin ka olnud.“

Discgolfi mängimise aktiivsus sõltub ka ajast

„Minule isiklikult meeldivad Kaarepere ja Kuningamäe rajad. Just see maastiku mängimine teeb rajad põnevaks,” kinnitab noorte arvestuse kohtunik Janel Palm ja lisab, et Jõgevamaa rajad on harrastajatele ja noortele kõigile vägagi jõukohased. Oskajamatele mängijatele on rajad aga liiga lihtsad, kuid samas vaheldust pakkuvad siiski.
”Sellel aastal jäi noorte arvestuses osavõtt tagasihoidlikuks ja põhjuseks oli ehk see, et ajaliselt ei sobinud see paljudele. Eelmistel aastatel toimus ju mäng kevadel,” tõdeb Janel Palm.

Kettagolfi tulemused:

Noored:
U-18 (2002–2004) Poisid
1. koht Artur Lojander
2. koht Robin Põldmaa

U-12 2008 ja hiljem sünd poisid
1. koht Kaarel Enok
2. koht Otto-Oskar Palm

Naised:
1. Kadi Pint, 2. Eve Rihma, 3. Kätri-Averin Säärits
Mehed:
1. Tanel Pajo, 2. Karli Rihma, 3. Remo Roosipõld

ULVI TAMM

blog comments powered by Disqus