Mustvee kesklinnas töötab ilusalong

 

Tänavu jaanipäevast töötab Mustvee kesklinnas Ankru baari majas ka ilusalong Carina, kuhu on oodatud kõik suured ja väikesed mustveelased, aga ka ümbruskonna suveinimesed ning teised kaugemalt ja lähemalt tulnud.

Ilusalongis töötab Karina Kašnikova ja tema ootab kliente esmaspäevast reedeni kella üheteistkümnest seitsmeni ja laupäeval kümnest kuueni.

Riina ja Kulno Pajulale kuuluv OÜ Pajula on maja seest enamiku ruume remontinud, järge on ootamas vaid esimesel korrusel asuva kaupluse tagaruumid. Maja fassaadi Pajulad praegu korrastada ei suuda, selleks peaksid majandusolud paranema. “Kui juba teha, siis väga korralikult, niisama pole mõtet midagi teha,” märkis Riina Pajula. 

Kohvik avatud iga päev

2009. aasta kevadel ostsid Riina ja Kulno Pajula Mustvees ära Ankru baari maja ja sama aasta jaanipäevast on söögikoht taas avatud ning ootab külastajaid. Pajulad pole oma baari ka talvel kinni pannud, kuigi külastajaid napib.

Kohalikud elanikud käivad üsna vähe väljas söömas, seetõttu jäävad söögikoha põhiliseks teenuseks peie- ja sünnipäevalauad, usuvad omanikud.

Ka Mustvee kultuurikeskuse ehitusel töötanud inimesi käis üsna vähe söömas. “Ehitajad ütlesid, et neil pole sooja toidu jaoks raha, nad ostsid Konsumist saiakesi ja limonaadi,” rääkis Riina Pajula. Tema hinnangul pole ka teistel söögikohtade pidajatel olukord parem.

Samas võib jälle sisse sadada bussitäis turiste ja siis peavad kõik asjad kohe käepärast olema. Tõsi, enamasti teatavad suuremad seltskonnad oma tulekust ette. Kõige rohkem on kohvikus olnud sada sööjat, see oli üks Ameerika laulukoor. Nemad muidugi teatasid ette.

Kulno Pajula rääkis, et kui nädalavahetusel on ilusad ilmad ja inimesed sõidavad Kauksisse, siis tuleb ka nende juurde sööjaid. “Suvel ei saa kurta, juuli ja pool augustit toob päris palju sööjaid,” tõdes ta. Halb ilm kedagi muidugi kodust välja ei meelita.

Õhtuti baari kauem lahti hoida või hoopiski ööklubina käiku lasta omanikud ei plaani. Tulu, mis sellest võib tulla, ei kata tehtud kulusid.  

Majanduslangus pole möödas

Majandussurutis vajutas oma pitseri ka toitlustusärisse. Peipsi äärde jõudis see pisut hiljem ja kestab ka ilmselt kauem.

“Võtsime majanduslanguse ajal endale üsna suured kohustused,“ ütles Riina Pajula. Tema sõnul olid rendipinnad kallimad ning ükskord tuli oma ruumid muretseda.

Varem kauples Pajulate firma peamiselt tööstuskaubaga. Ka Ankru baari maja alumisel korrusel müüvad nad tööstuskaupu. Kauplust kahjuks enam laiendada ei õnnestu, kevadel saadi remondiga juurde 20 ruutmeetrit, rohkem majas lihtsalt ruumi pole. Remondi tegid majas Pajulad peamiselt ise.

i

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus