Palamuse muuseumis on avatud tulmenäitus „Ajas on asju“

Augustikuu lõpuni üles jääva näitusega tänatakse kõiki, kes on Palamuse muuseumisse oma esemeid annetanud ja muuseumit usaldanud. Traditsioon on alguse saanud 2003. aastast.


Seekordne näitus hõlmab aastatel 2017–2019 kingitud asju. Kokku on neid 142, aga näitusel on väljas 80 eseme ringis. On toodud esemeid, fotosid ja raamatuid.
Iga näitusel eksponeeritu teeb väärtuslikumaks just temaga kaasa tulev lugu: kellele on kuulunud, kus ese on asunud, mälestused ja meenutused seoses sellega. Neist lugudest on samuti võimalus näitusel osa saada.
Kõik toodu on ajaloo talletamisel võrdselt tähtsad. Mainimist väärivad ehk Palamuse valla lipp, mis on kogu valla rahvale olnud väga oluline. Veel võeti museaalide nimekirja raamatu „Kevade“ 1912–1913. aasta esmatrükk, mis on kokku köidetud ja seeläbi ainulaadne.
Selleks, et üks kingitud ese museaaliks nimetatakse, peab kogude täiendamise komisjon sellekohase otsuse vastu võtma ja kinnitama. Ese peab sobima muuseumi kogumispõhimõtetega. Kui ese tingimustele ei vasta, siis suunatakse see teistele muuseumitele edasi või tagastatakse omanikule.
ULVI TAMM

blog comments powered by Disqus